Coalitia cauta resurse pentru a micsora impozitarea muncii. Ciolacu: Nu putem vorbi despre un viitor daca nu intervenim in zona de natalitate

Coalitia cauta resurse pentru a micsora

Coalitia cauta resurse pentru a micsora impozitarea muncii. Ciolacu: Nu putem vorbi despre un viitor...

"Chiar ieri (luni - n.r.) am hotarat, prin amendamentele pe care le aducem la ordonanta 119, sa venim cu 0,68 de lei pentru toate familiile care au in intretinere trei copii sau pentru familiile monoparentale. Deja exista o evidenta a acestei coalitii indreptate catre familie si catre sustinerea familiilor pentru a avea copii, indiferent ca s-au schimbat prioritatile tinerilor. Intai ei doresc sa isi intemeieze o cariera, pe urma doresc o familie si cam pe ultimul plan vin sa aiba copii. Sunt ferm convins ca vom gasi resursele si de a micsora impozitarea muncii, astfel incat in zona de deductibilitati pe venituri sa putem prinde si platile pentru scolarizare, crese, spitale, astfel incat sa dezvoltam in continuare aceasta societate", a declarat Ciolacu, la Palatul Victoria, cu prilejul semnarii ordinului comun privind aprobarea Normelor de aplicare a "Programului social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii".

Cu acest prilej, liderul PSD a precizat ca in statele dezvoltate exista "o scadere drastica" a natalitatii, chiar daca la nivel mondial populatia a ajuns la 8 miliarde."Nu putem vorbi despre un viitor si despre o dezvoltare sustenabila, daca nu intervenim in zona de natalitate. Pe langa programele pe care le-a lansat doamna ministru Gabriela Firea acum cateva saptamani, vine cu un nou program. Este evident ca ne vom implica in continuare", a subliniat social-democratul.

Comments