Cod portocaliu de inundatii pe raurile din Harghita, Covasna, Bacau, Vrancea si Prahova

Cod portocaliu de inundatii pe raurile din

Cod portocaliu de inundatii pe raurile din Harghita, Covasna, Bacau, Vrancea si Prahova


Hidrologii au emis marti mai multe avertizari de Cod portocaliu de inundatii pe raurile din judetele Harghita, Covasna, Bacau, Vrancea si Prahova, informeaza Agerpres.


Astfel, pana miercuri, la ora 9:00, pe raurile mici din bazinul hidrografic Raul Negru - bazin amonte statia hidrometrica Reci (judetele Harghita si Covasna) este posibila cresterea rapida a debitelor de apa si producerea de inundatii.


De asemenea, pana la ora 24:00 se pot produce depasiri ale cotelor de inundatie pe raurile din bazinul hidrografic Putna - bazin superior amonte statia hidrometrica Colacu, in judetul Vrancea.


Tot pana la ora 24:00 este Cod portocaliu pe raurile din bazinele hidrografice: Trotus - bazin amonte S.H. Ghimes - Faget si afluentii de dreapta aferenti sectorului aval S.H. Ghimes - Faget - amonte S.H. Vranceni (judetele Harghita, Bacau si Covasna) si Olt - bazin amonte S.H. Sfantu Gheorghe (judetele Covasna si Harghita).Cod portocaliu de inundatii a fost instituit pana miercuri la ora 9:00 si pe raurile din bazinul hidrografic Teleajen, judetul Prahova.Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INGHA) avertizeaza ca inundatiile pot fi mai mari in bazinul hidrografic Slanic. De altfel, pe retelele de socializare internautii au postat deja imagini cu apele raului Varbilau, un afluent al Teleajenului care a iesit din matca in zona Baia Rosie.


Comments