COINCIDENTE MULTE… Judecatoarea care il

COINCIDENTE MULTE… – Judecatoarea care il mentine in arest pe Chereches a eliberat un deputat PNL ar...

COINCIDENȚE MULTE… Judecătarea de la Curtea de Apel Cluj care a judecat unul dintre dosarele lui Cherecheș joi, 30 iunie 2016, cel care vizează verificarea măsurii de arest preventiv, este aceeași care a decis în 2008 să îl pună în libertate pe Virgil Pop, deputat PNL ales la vremea respectivă în Cluj, aflat în arest, la solicitarea DNA, care a fost lăsat astfel să își preia mandatul de parlamentar.

COINCIDENȚE MULTE Virgil Pop a fost ales de electorat deși, la data scrutinului pentru parlamentare, se afla în arest, acuzat de procurori de trafic de influență, arată Hotnews.

Virgil Pop, candidatul PNL Cluj, a obținut la alegerile parlamentare 2.299 de voturi, adică 11,82% din sufragiile exprimate în colegiul 8 – Turda pentru Camera Deputaților, fiind ales deputat. Dacă este să analizăm cazul, judecătorul l-a lăsat liber pe Pop motivând că a fost ales de popor, adică de cu puțin peste 2.000 de oameni. În ceea ce îl privește pe Cătălin Cherecheș, el a fost reales în funcția de primar la data de 5 iunie 2016, cu peste 30.000 de voturi, adică de către 70% din electoratul băimărean care a ieșit la vot.

DNA sustinea că Virgil Pop este acuzat de trafic de influență în formă continuată și ar fi cerut de la Petru Chiș 80.000 de euro. În cazul lui Cherecheș este vorba de un flagrant (la care el nici măcar nu a fost prezent!), iar prejudiciul acuzat de DNA este de 30 de mii de lei, adică nici 10.000 de euro. Interesant cum funcționează justiția asta… Cum într-un caz se poate elibera inculpatul din arest preventiv, în altul nu. Poate problema e că primarul de Baia Mare nu-i în PNL, ca deputatul de Cluj care a fost eliberat pe motiv că l-a ales lumea, deci nu reprezintă pericol… Deși pe deputat l-au ales 2000 de oameni, iar pe Cherecheș peste 30.000!

Annamaria Somay

Sursă foto.

Comments