Conducerea PSD se delimiteaza de regimul Dragnea-Dancila: ,,CEX-ul a fost toxic, folosit in interes...

Duminica, la Conferinta de alegeri a Organizatiei Judetene PSD Timis, unul dintre principalele evenimente a fost reprezentat de revenirea lui Sorin Grideanu in partidul care l-a trimis la Palatul Victoria, pentru ca mai apoi sa ii retraga sprijinul politic.

Paul Stanescu, vicepremier in guvernele conduse de Tudose si Dancila din perioada regimului Dragnea, i-a acuzat acum pe ultimii doi presedinti ai partidului ca au folosit CEx-ul ,,toxic" doar ,,in interes personal".

,,Alegerile s-au pierdut la centru, nu in teritoriu. Cel mai toxic lucru pentru PSD a fost CEX-ul acela nenorocit. Eu i-am spus lui Marcel Ciolacu ca trebuie sa reusim macar sa schimbam numele acestui for. CEX-ul a fost toxic pentru ca ultimii 2 presedinti ai partidului au folosit acest organism in interes personal si asta v-o spune un om care a incercat mereu sa se opuna acestor practici, am luptat cu toate fortele", a spus Paul Stanescu.

Proaspat revenit in partid, Sorin Grindeanu nu a uitat nici el de perioada in care PSD era condus cu mana forte de Liviu Dragnea, care il numea premier pentru ca mai apoi sa-l demita prin motiune de cenzura. El spune, totusi, ca desi ,,PSD a fost adus intr-o situatie dificila", fiindca ,,timp de trei ani un singur om a dispus de partid dupa bunul plac", nu totul i se poate imputa lui Liviu Dragnea.

,,Avand in vedere ca in ultimele 6 zile am fost destul de racit si am avut timp sa-mi notez cateva idei. Din punctul meu de vedere, PSD-ul a fost adus intr-o situatie dificila. In 3 ani am pierdut 60% dintre votanti si incepem sa nu mai contam in lupta politica decat prin majoritatea parlamentara, dar este din ce in ce mai greu. Aceasta cadere nu este generata de forte istorice, ci de greseli personale, de autism politic, de greseli strategice. Am guvernat pe crestere economica, am avut o opozitie slaba, sigur, am avut un adversar, pe Klaus Iohannis, dar asta nu este o scuza.

Daca am constatat ca am facut praf partidul in 3 ani de zile este clar ca trebuie sa facem altceva, sa schimbam lucrurile. Faptul ca timp de 3 ani un singur om a dispus de partid dupa bunul plac, asta a generat neicredere, dar nu putem da vina pe un singur om. Liviu Dragnea a avut greselile lui, dar a avut si lucrurile sale bune si asta v-o spune Sorin Grindeanu. Dragnea a ajutat mult PSD-ul dupa ruperea USL. Problema cea mai mare a fost tacerea vinovata a multora dintre noi, cei mai multi isi dadeau seama ca nu este corect ce se intampla, dar pentru interese punctuale sau de teama nu au facut nimic. Cei care au incercat sa se revolte au fost tradati.

Mai grav ar fi sa ne amagim ca fara Liviu Dragnea, PSD-ul se poate revigora. Gresit! Oamenii care au condus PSD-ul au transformat partidul intr-unul nefrecventabil, intr-un partid urat de oameni. Nu politicile sociale au fost pe pancardele oamenilor, nu politicile sociale au fost strigate de oameni. Multi dintre cei care au condus partidul si pentru interese personale sau pentru jocurile politice, au tradat partidul. Impunerea unor oameni lipsiti de profesionalism in anumite functii, macelarirea limbii romane si gafele nenumarate, acestea au contribuit la caderea PSD.

Zvonurile care circula si care sunt mai mult decat zvonuri despre intelegeri subterane prin care au fost tradate interesele partidului, pentru anumite interese personale, toate astea au adus PSD-ul in situatia de azi", a spus Sorin Grindeanu.

Marcel Ciolacu, seful interimar al PSD, a criticat si el deciziile regimului Dragnea, referindu-se la caderea guvernului Grindeanu. Cu toate acestea, noul lider social-democrat dadea semne de disidenta inca de la demisia lui Tudose din functia de premier.

,,Schimbarea guvernului Grindeanu a fost cea mai mare eroare politica a PSD. Daca am fost invidios, a fost atunci cand v-am vazut in curtea PSD si cat de mult l-ati sustinut. Acum realizez foarte bine ca acel CEX v-a furat tot, speranta, increderea. A fost cea mai lovita organizatie. Spirtul s-a creionat in jurul lui Sorin Grindeanu", a declarat Marcel Ciolacu.

Comments