Congres PNL - Orban vs Citu. 9 consilieri judeteni si 11 primari LIPSESC din delegatia Clujului

Congres PNL Orban vs

Congres PNL - Orban vs Citu. 9 consilieri judeteni si 11 primari LIPSESC din delegatia Clujului

Sambata sunt alegeri in PNL si e de prisos sa va spunem ca liderii clujeni ai partidului sunt razboinici vajnici in tabara lui Citu. Daca premierul pierde, e vai de Cluj. De aceea, lista de delegati PNL Cluj a fost intocmita cu mare atentie, foarte tarziu si total netransparent, potrivit publicatiei media9.ro.

180 de delegati trimite Clujul la congresul de la Bucuresti.

Sunt noua consilieri judeteni care nu apar pe lista de 180 de delegati care vor vota sambata pentru presedintele PNL. Noua din 18, jumatate deci. Prima impresie: cum vii tu, PNL, anul trecut, sa imi spui ca ai cei mai competenti candidati la alegerile locale, iar jumatate dintre alesi nu sunt capabili nici macar sa voteze pentru presedinte?

De pe liste absenteaza si 11 primari. PNL are 51 de primari in judetul Cluj.

"Toti primarii au avut optiunea de a fi pe lista, dar unii au nunti programate si nu pot veni. Celelalte persoane au fost propuse de presedintii de birouri politice locale", a explicat, pentru Media9, presedintele organizatiei judetene, Daniel Buda.

In ceea ce ii priveste pe primari, posibil sa fie corect. I-am prins la telefon pe unii dintre ei. Un edil sef are probleme cu sotia, internata in spital, altul merge la nunta la Hunedoara, altul a promis ca oficiaza o nunta weekend-ul asta etc.

Cu consilierii judeteni nu e asa de simplu. Gheorghe Balaj, Calin Tuluc, Angela Marchis, Alin Popovici, Gheorghe Calatan, Ionut Rusu, Lucian Cordis, Bashar Molhem, Violeta Muresan sunt in afara listei. "Chiar daca Tise a anuntat public ca il sustine tot pe Florin Citu, el a ramas in relatii reci cu Daniel Buda si Emil Boc, cei care au elaborat lista. Probabil de aceea i-au scos pe cei de care nu erau siguri. Miza e cat carul, pentru Cluj e ori la bal, ori la spital. Daca va castiga alegerile Orban, Clujul va fi mai rau decat pe vremea PSD. Orban se va razbuna crunt", a comentat un liberal.

Ionut Rusu, directorul Salii Polivalente, a precizat ca nu a putut merge la Bucuresti din motive personale.

De altfel, pe grupurile interne, Alin Tise a trimis un mesaj in care arata ca nu este implicat deloc in elaborarea listei delegatilor.

Alegerile pentru presedinte vor fi sambata, iar duminica urmeaza alegerile pentru functiile din Biroul politic national.

Comments