Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, numit in timpul lui Orban, demis de Guvernul Citu. Statul trebuie sa le acorde despagubiri celor revocati

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica,

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, numit in timpul lui Orban, demis de Guvernul Citu. Stat...

In urma deciziei, sapte membri care aveau mandate pline de patru ani, pana in septembrie 2024, au fost revocati, fiind inlocuiti de cinci membri provizorii, cu mandate de 4 luni, valabile pana la 22 octombrie 2021.

Au fost revocati Adrian Goicea, care avea si calitatea de presedinte al Consiliului de Supraveghere, Luiza Popescu, Jean-Valentin Comanescu, Oleg Burlacu, Mircea Cristian Staicu, Mihaela Popescu si Ciprian Constantin Dumitru. Toti acestia aveau mandate pana in septembrie 2024.Dintre acestia, Mihaela Popescu a primit, tot marti, un nou mandat in Consiliul de Supraveghere, insa provizoriu, incepand cu data de 23 iunie 2021 si pana la data de 22 octombrie 2021. Au mai primit mandate provizorii Adina-Loredana Dogaru- Tulica, Marius Vasile Morariu, Claudiu Constantin Nastasa si Adrian Nicolae Blajan.

Adrian Goicea, presedinte al Consiliului de Supraveghere, a declarat pentru Financial Intelligence ca membrii Consiliului de Supraveghere Transelectrica nu au primit o motivatie clara pentru revocarea din functii. Acesta a precizat ca cei revocati isi vor cere drepturile prevazute in contracte. "Poate nu ajungem in instanta, pentru ca acest lucru ar insemna cheltuieli suplimentare. Contractul de mandat este facut intre noi, fiecare membru, si SGG (...) Oricum o parte din drepturile noastre sunt provizionate, cum ar fi salariul pe anul acesta. Este clar ca drepturile noastre vor fi achitate de Transelectrica, nu de SGG", a spus Goicea.

Persoanele revocate au fost numite in guvernarea Orban. Actualul secretar general al Guvernului Citu este Tiberiu Horatiu Gorun, un apropiat al premierului, potrivit hotnews.ro.

Comments