CONTRASPIONAJ - Teroristii vor sa se inroleze in armata germana

CONTRASPIONAJ - Teroristii vor sa se inroleze in armata germana

CONTRASPIONAJ  Europa a fost cutremurată de atentatele Statului Islamic, iar acum islamiştii au trecut la un alt nivel. Se pare că cei din ISIS s-ar înrola în armata germană. Constraspionajul militar german e în alertă. S-a descoperit o noua strategie a militanților islamiști, iar măsurile pentru a contracara urmează să fie adoptate în următoarele zile.

Bundeswehr, armata germană, va demara controale extrem de drastice privind recruții, pentru a elimina toți suspecții de terorism, dar și extremiștii și infractorii. Potrivit ediției de duminică a ziarului Welt, proiectul de modificare a Legii Armatei va fi adoptat săptămâna viitoare de guvernul Angelei Merkel iar măsura va începe să fie aplicată din iulie 2017.

Controalele vor fi realizate de contraspionajul militar. Până acum, doar cei care erau deja în forțele armate erau verificați, însă guvernul de la Berlin afirmă că există riscul ca teroriștii „să dobândească în armată abilități pe care să le folosească apoi în acte de violență în țară sau peste hotare”, se arată în proiectul legislativ aflat în aceste zile pe masa guvernului federal. Controalele făcute până acum de contraspionajul militar au dus la descoperirea a 268 de extremiști de dreapta, 64 de islamiști și 6 extremiști de stânga printre soldații germani, conform ProTV.

Sursă info.

Sursă foto.

Comments