COOPERARE TENSIONATA - Ce spune seful serviciilor americane de informatii

COOPERARE TENSIONATA - Ce spune seful serviciilor americane de informatii

COOPERARE TENSIONATĂ  Recenta epurare militară din Turcia va face mai dificilă cooperarea cu această ţară în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, a declarat joi directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii din SUA, James Clapper, citat de DPA, citează agerpres. „Acest efect există din cauză că ea (epurarea) afectează toate segmentele aparatului securităţii naţionale în Turcia”, a spus Clapper la Forumul pentru securitate de la Aspen.

„Mulţi dintre interlocutorii noştri au fost epuraţi sau arestaţi”, a afirmat el, opinând că nu se pune problema totuşi ca această cooperare cu Turcia să regreseze. După puciul eşuat în urmă cu două săptămâni, peste 15.800 de persoane în Turcia au fost reţinute, dintre care 10.000 militari, potrivit unor oficiali turci. În total, peste 8.100 de mandate de arestare au fost emise.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a destituit miercuri 1.684 de ofiţeri din armată, dintre care 149 erau generali. Turcia este cel mai important partener pentru SUA în lupta împotriva Statului Islamic. Baza NATO de la Incirlik este utilizată de coaliţia condusă de SUA tocmai pentru a lansa raiduri aeriene împotriva grupării jihadiste.

Sursă info.

Sursă foto.

Comments