Cozmin Gusa, despre cheltuirea banilor PSD obtinuti prin subventie

Cozmin Gusa, despre cheltuirea banilor PSD

Cozmin Gusa, despre cheltuirea banilor PSD obtinuti prin subventie

Cozmin Gusa: "Voi propune CEX PSD de saptamana viitoare doua chestiuni legate de cheltuirea banilor partidului obtinuti prin subventie, avand in vedere ca am sesizat niste neajunsuri sau anomalii in urma deplasarilor prin teritoriu pe care le-am realizat in ultimele saptamani. Propunerile le fac in calitate de membru simplu, dar daca va fi nevoie, voi ruga colegi membri CEX sa le inainteze spre discutie.

Am sesizat o mare problema legata de finantarea actiunilor organizatiilor judetene PSD, sume mici colectate din cotizatii, respectiv cvasiinexistenta unor sponsori. Acest fapt pericliteaza grav pregatirea campaniei electorale pentru alegerile locale, ceea ce poate genera un insucces nedorit pentru partid. Drept urmare, propun alocarea a 4 milioane de RON pe luna, din totalul de circa 7 milioane de RON incasati de catre PSD, catre organizatiile judetene PSD in cursul anului electoral 2020, reusind astfel sa sprijinim adecvat eforturile de organizare si campanie ale colegilor nostri din plan local.

Suma de peste 3 milioane de RON este suficienta pentru o organizare eficienta la centru, si spun asta prin prisma experientei mele de fost secretar general, respectiv sef de campanie. (rezulta o medie de cca 100 000 RON per luna per organizatie judeteana PSD, dar sumele pot fi alocate proportional cu populatia judetului."

Cozmin Gusa vorbeste si de un un posibil audit referitor la contractele cu mass-media.

''Propun un audit intern al cheltuirii banilor partidului in contractele cu mass-media, strict directionat pe informatia care circula la nivelul PSD, conform careia ar fi comandate in baza acestor contracte atacuri impotriva unor colegi de partid, fapt nu doar imoral, dar si nestatutar. Pe scurt , nu este vorba doar de atacurile la adresa lui Vasile Dancu sau altii din ultimele zile, ci de o actiune desfasurata inclusiv in cursul anului trecut de catre niste colege cu sarcini operative in derularea contractelor cu mass-media.''

Comments