CTP: ,,Sub ranga lui Drula, exportam gunoaie la Bruxelles: Sosoaca si cicisbeul ei"

CTP: ,,Sub ranga lui Drula, exportam gunoaie la Bruxelles: Sosoaca si cicisbeul ei"

CTP: ,,Sub ranga lui Drula, exportam gunoaie la Bruxelles: Sosoaca si cicisbeul ei"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) considera ca marele castigator al alegerilor locale si europarlamentare desfasurate duminica in Romania este democratia, insa apreciaza ca infrangerea USR face rau echilibrului politic, notand, intr-un editorial publicat pe site-ul Republica si pe pagina sa de Facebook, ca ,,egolatrul" Catalin Drula ,,i-a gonit votanti, in loc sa-i aduca" si ca am ajuns sa ,,exportam" la Bruxelles ,,niste gunoaie toxice", precum Diana Sosoaca.

,,Cum ziceam inca de duminica, castigatorul principal al acestor alegeri este democratia: numarul celor veniti la vot a fost mare, daca ne gandim la premisele deloc incurajatoare. In conditiile in care libertatea si democratia lupta din greu in intreaga lume cu dictaturile si tentatia dictaturii, a-ti exercita dreptul de vot e o victorie. E de bine", afirma jurnalistul, in textul intitulat ,,E de bine. Sub ranga lui Drula. Exportam gunoaie".

,,A castigat corcitura PSD-PNL. Intrucat si social-democratii, si liberalii sunt pro UE si NATO, iar la Bruxelles blocul partidelor de centru pastreaza controlul, e de bine. Cata vreme Romania ramane orientata spre Occident, pe mine, unul, nu ma mai intereseaza prea mult cine e la guvernare. Cei nemultumiti de scorul masiv al <> ar trebui sa se gandeasca si la celelalte posibilitati: AUR? USR+PMP+FD?", mai scrie Cristian Tudor Popescu.

El mai noteaza ca ,,AUR e pe locul 3 la votul politic, dar s-a ofilit considerabil fata de sondajele de asta-iarna - nicio sansa sa se apropie de guvernare".

,,Daca ne comparam cu izbanzile ultrasilor in tari mai pricopsite, ca Franta, Austria, Germania, Italia, Olanda, Danemarca sau Belgia, e de bine", apreciaza gazetarul.

,,Insa infrangerea USR ca forta de opozitie pro-Vest si anti-Putin a facut rau echilibrului politic din Romania. Practic, prin singurul rezultat bun ca partid in Consiliul General al Capitalei si rezultatele slabe la nivel national, USR s-a intors, sub ranga lui Drula, la statutul de USB, de pe vremea lui Nicusor Dan", scrie CTP.

Criticile lui Cristian Tudor Popescu la adresa presedintelui demisionar al USR, Catalin Drula:

  • ,,Preocupat intens de candidatura sa la Cotroceni, egolatrul Drula a injghebat alianta cu bicisnicele PMP si partiduletul lui Orban, care i-a gonit votanti, in loc sa-i aduca.
  • A impanzit Capitala cu poza lui, desi nu candida la nimic, USR sprijinindu-si, in schimb, prea putin spre deloc, candidatii la locale si europarlamentare;
  • Clotilde Armand si Radu Mihaiu au fost lasati sa se descurce singuri in lupta pe muchie de cutit cu PSD si PNL - egolatrul Drula nu s-a gandit nicio clipa sa-si amane demisia pana la transarea situatiilor din sectoarele 1 si 2. Nu e de bine".

In schimb, mai scrie jurnalistul, ,,de rau, ba chiar rau de tot pentru toti, o sa fie nota de plata incarcata de pomanagerii PSD-PNL, cu care s-au castigat alegerile".

,,Dupa ce in Romania au fost varate ilegal tone de deseuri din Europa, exportam si noi la Bruxelles, cu acte in regula, niste gunoaie toxice: Sosoaca si cicisbeul ei. Nu-i rau", conchide CTP.

Alianta PSD-PNL a obtinut un scor de 48,57%, iar AUR s-a clasat pe locul al doilea, cu 14,93% la alegerile pentru Parlamentul European, in timp ce independentul Nicu Stefanuta a obtinut 3,08%, conform rezultatelor provizorii anuntate miercuri dupa-amiaza de Biroul Electoral Central (BEC), dupa centralizarea rezultatelor din 19.857 de sectii de votare dintr-un total de 19.870.

Rezultatele provizorii mai arata ca Alianta Dreapta Unita a obtinut 8,70%, in timp ce UDMR - 6,48%.

Aceste rezultate provizorii furnizate de BEC mai arata ca partidul SOS Romania a trecut pragul de 5% (5,03%) si a obtinut doua mandate de europarlamentar: Diana Sosoaca si Luis Lazarus. Cei doi care au deschis lista SOS Romania au intrat in Parlamentul European cu ajutorul voturilor din diaspora.

Cititi:

Comments