Cu cat vor creste pensiile de la 1 ianuarie 2023. Anuntul ministrului Marius Budai

Cu cat vor creste pensiile de la 1 ianuarie

Cu cat vor creste pensiile de la 1 ianuarie 2023. Anuntul ministrului Marius Budai

,,Trebuie spus din capul locului ca aceasta coalitie nu sustine o plafonarea sau o reducerea a veniturilor din pensii pentru seniorii Romaniei, mai ales intr-un context economic asa de dificil. In PNRR s-au scris multe bazaconii, pe care le dezbatem in coalitie ca sa gasim solutii. Liderii au spus foarte clar ca pesiile vor creste si ca procentul se va regasi in propunerea de buget pe 2023. Sunt lucruri ce trebuie modificate clar la sistemul de pensii. Acel 9,4% care nu are nicio analiza in spate, in nicio alta tara UE nu exista o asa plafnare. Nu trebuie sa avem o asemenea plafonare, mai ales pana in 2070. Este nevoie sa cresterem pensiile, de la 1 ianuarie, iar procentul va fi decis in coalitie. PSD a propus cel putin 10%. Vom vedea cu cat, iar cifrele finale vor fi in propunerea de buget pe anul viitor, pe care o vom adopta spre sfarsitul acestui an.

Nu exista neintelegeri pe aceasta tema in coalisie, dar nu vreau sa comentez declaratiile colegilor liberali. Ei au fost de acord sa cerel Comisiei Europene renegocierea PNRR, suntem in consens total privind cresterea pensiilor.

Am luat azi acordul de la Marcel Ciolacu si de la premier, ca de saptamana viitoare, in Comisia de dialog social, sa incepem discutiile cu partenerii sociali, iar de acolo sa mergem cu discutiile in Consiliul National Tripartit si sa ajungem la un consesc cu partenerii sociali", a declarat Marius Budai in emisiunea ,,Deschide Lumea".

Comments