Culisele statului paralel | Alina Gorghiu si Lucian Isar, prietenul de cafea al lui Citu, despartiti de datorii - Cuplul avea o avere de 1,5 milioane euro

Culisele statului paralel | Alina Gorghiu si

Culisele statului paralel | Alina Gorghiu si Lucian Isar, prietenul de cafea al lui Citu, despartiti...

Partajul a durat trei ani si nu e surprinzator avand in vedere ca pe perioada relatiei lor Alina Gorghiu si Lucian Isar au strans sume mari de bani, bijuterii, imobile si terenuri, printre care unul de 3000 de metri patrati in comuna Mogosoaia. Isar mai detine si o colectie de ceasuri si bijuterii de peste 80 de mii de euro, o masina de lux, dar si depozite bancare si active financiare care ajung la doua milioane de lei. Potrivit declaratiei de avere a senatorului Alina Gorghiu, valoarea cumulata a acestor bunuri ajunge la 1,5 milioane de euro.

In 2016 Lucian Isar a chemat in instanta Banca Comerciala Feroviara, reprezentata de Valer Blidar, dupa ce cu un an in urma a fost demis din conducerea Consiliului de Supraveghere in urma unei reorganizari a sistemului. Tribunalul Bucuresti a respins atunci cererea bancherului, dar in iunie 2017 Curtea de Apel a dispus plata unor daune de 360 de mii de euro catre Isar. Banca a incercat sa obtina suspendarea deciziei la Inalta curte de Casatie si Justitie, dar i s-a respins cererea, asa ca Lucian Isar a ajuns sa incaseze 1,67 de milioane de lei de la institutia bancara. Insa in 2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul bancii si a hotarat casarea sentintei si rejudecarea dosarului. Astfel ca, instanta a decis ca Isar trebuie sa inapoieze suma de 1,67 de milioane de lei si sa plateasca si penalitati institutiei. Din iunie 2014, de cand venise la conducerea bancii, Isar incasa 660 de mii de lei pe an.

Pentru un om care se caracterizeaza drept ,,expert in macroeconomie si banking contemporan" este destul de ciudat ca nu prea are conturi bancare sau ca cele pe care le are sunt goale.

In declaratia de avere depusa de sotia sa, Alina Gorghiu in 2020 apar sume uriase, dar pastrate in cash. Motivul ar fi ca Isar avea probleme cu recuperatorii, in fata carora pierduse deja doua procese de executare silita.

Lucian Isar, Reprezentantul Romaniei la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare ar putea fi anchetat de seful Parchetului European, Laura Codruta Kovesi. Isar ar face obiectul unei anchete interne a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare. Motivul este ca acesta ar fi folosit informatii din interiorul institutiei pentru a le furniza partilor implicate in contracte directe si astfel aducand prejudicii bancii.

Anul trecut, Lucian Isar a fost numit consilier onorific al premierului Florin Citu, cu care iese des la cafea in Dorobanti.

Comments