Culisele statului paralel | SANSELE lui Dacian Ciolos de a forma viitorul guvern. Ce i se pregateste lui SuperCitu

Culisele statului paralel | SANSELE lui

Culisele statului paralel | SANSELE lui Dacian Ciolos de a forma viitorul guvern. Ce i se pregateste...

Anca Alexandrescu a analizat diferenta mesajelor lui Dacian Ciolos si ale lui Florin Citu pentru formarea unui guvern si scoaterea Romaniei din criza.

,,Dacian Ciolos a intrat la discutii si a spus ca nu ma duc cu ce pot oferi ei, ci ce putem noi oferi romanilor. Dovedeste ca nu e in aceeasi bula cu PNL, cu cresterea economica, totul e bine si frumos, dar avem 400 de morti pe zi", a declarat Anca Alexandrescu, miercuri seara, la ,,Culisele statului paralel".

In acelasi timp, a relatat si ca social-democratul Vasile Dancu, intr-un interviu acordat lui Cozmin Gusa, la Gold FM, a spus ca ,,acceptam guvernarea conform rezultatului din decembrie 2020, insa presedintele Klaus Iohannis va propune un liberal dupa Dacian Ciolos".

,,Desi Dacian Ciolos a sustinut ca a dezvoltat o relatie de amicitie cu Vasile Dancu, acesta nu-l iubeste pentru ca, asa cum imi relata dl Liviu Dragnea, Vasile Dancu dorea el sa devina premier in 2015", a adaugat Anca Alexandrescu, miercuri seara, in emisiunea ,,Culisele statului paralel".

Analistul politic Dorin Iacob este de parere ca negocierile pentru formarea guvernului vor duce spre unul minoritar.

,,Vor merge pe un guvern minoritar. In toate democratiile din lume, guvernele de coalitie cad cand unul dintre parteneri nu mai acorda incredere. PNL are sanse foarte mici sa mai ia ceva. Ludovic Orban are sansa sa fructifice un electorat al PNL. Exista o mica sansa sa se formeze o coalitie in jurul dlui Dacian Ciolos si exista sanse si pentru un guvern minnoritar", a declarat Dorin Iacob.

Ada Mesesan a apreciat ca va mai dura criza pana la formarea unui guvern.

,,Nu avem guvern si nu vom avea, e dreptul lor sa formeze si sa-l treaca prin Parlament, va cadea si urmeaza din nou alte negocieri, Sa vedem daca ramane varianta dorita de presedinte - premier de la PNL. Nu au crezut ca ii vor trada cei de la USR si sa semneze alaturi de PSD si USR... (...) De la PNL sunt doua variante: tot cu Florin Citu premier, o rezerva... (...), un alt premier, ori Bode, ori Ciuca. Important este sa fie o persoana cu care se poate coopera, nu toxic", a concluzionat jurnalista Ada Mesesan.

Jurnalistul Bogdan Comaroni este ,,convins ca Dacian Ciolos va merge pana la capat. Nu cred ca va avea negocieri atat de puternice ca sa si treaca" si a anuntat ca este posibil ca Florin Citu sa fie inlaturat prin dosarele de la DNA.

,,Sunt convins ca va exista si o masura extrema sa se scape de Florin Citu. Exista dosarul in rem pentru achizitia de vaccinuri. Exista posibilitatea unui alt dosar in rem in legatura cu acest genocid in valul 4, am informatii ca exista posibilitatea deschiderii anchetei in acest caz. Si, usor, usor, este posibil ca Florin Citu sa fie dat la o parte, daca jocul partidelor va face posibil acest lucru", a adaugat Bogdan Comaroni.

In acelasi timp, jurnalistul mai avanseaza un posibil scenariu: ,,Daca faci un calcul, ca UDMR pare cel mai cu capul pe umeri si varianta de care a ras lumea. Lasati-ma pe mine premier ca sa se refaca aceasta coalitie. E posibil ca UDMR, pe mesajul pentru romani, sa-l voteze, sa voteze pentru guvernul lui Ciolos, aripa lui Ludovic Orban sa conteze si sa conteze cel mai mult negocierea cu PSD. Are sanse Dacian Ciolos".

Si jurnalistul Andrei Badin este de parere ca va rezulta un guvern minoritar dupa negocieri.

,,Sunt sanse minime, dar in ambele variante, un guvern minoritar e un guvern slab, si PNL, si cel facut de Ciolos. Refacerea coalitiei isi ia un ragaz... Se vor lua din nou la cafteala, va incepe din nou nebunia, mai ales ca ne apropiem de alegeri. Din pacate, ajungem ca Italia anilor 70. Greu pentru majoritati, si guvernele vor rezista un an. Si nu se va mai face nimic, nici cu PNRR, mai pierdem 5-6 ani", a declarat Andrei Badin.

,,PNL nu are nimic, e la groapa... (...) Este incredibil ce se intampla. Esti partidul de guvernare. Prestatia dlui Citu este proasta. Prestatia dlui Ciolos a fost pentru romani", a comentat jurnalistul Catalin Pena.

Puteti urmari emisiunea ,,Culisele statului paralel" AICI: https://www.realitatea.net/emisiuni/culiselestatuluiparalel

Comments