Cum sa prepari cea mai aromata cafea: trucuri si idei (P)

Cum sa prepari cea mai aromata cafea: trucuri si idei (P)

Cum sa prepari cea mai aromata cafea: trucuri si idei (P)

Totusi, iubitorii de cafea impartasesc aceeasi dilema: o pregatesc acasa sau o beau la bar? Un espresso la bar are avantajele lui, insa, exista cateva trucuri si secrete, astfel incat sa te bucuri, de acasa, de o cafea aromata.

1. Depoziteaza boabele de cafea in mod corespunzator

Boabele de cafea prajite nu pot fi pastrate mult timp fara a-si pierde parfumul. In plus, cand cumperi cafea, verifica boabele cu atentie, intrucat conditiile necorespunzatoare de depozitare pot cauza mucegai. Boabele de calitate vor avea culoare si dimensiuni uniforme, iar aroma lor proaspat prajita este deosebit de intensa. In mod ideal, boabele trebuie rumenite si consumate timp de sapte zile. Daca doresti sa cumperi mai mult decat poti utiliza, pastreaza in congelator.

2. Macina boabele fin

Cea mai buna cafea este obtinuta din boabe proaspat rasnite. Pentru a prepara o cafea aromata, cu o spuma densa, ai nevoie de cele mai fine macinari. Imediat dupa ce ai rasnit, este esential sa sigilezi cafeaua cat mai repede posibil. Vei obtine, astfel, o cafea inegalabila prin aroma sa seducatoare si gustul deosebit.

3. Atentie la apa

O cafea buna si aromata depinde si de apa pe care o folosesti. Pentru espressoare de calitate superioara, trebuie sa tii cont de anumiti parametri. O extractie corespunzatoare a cafelei presupune prezenta mineralelor, in lipsa carora s-ar obtine un gust amar si aspru. De aceea, nu este indicata apa de la robinet si nici apa distilata.

4. Alege cafea de calitate

Folosirea apei de calitate este importanta, dar ai nevoie si de o cafea de calitate. De unde o poti cumpara? Acum, nu ar trebui sa intampini dificultati, fiindca exista o gama larga de cafea disponibila in magazinele obisnuite si o gama din ce in ce mai larga, in cele specializate. Pe langa logo-ul producatorului, un pachet de cafea buna ar trebuie sa-ti ofere informatii si despre data de prajire.

Ba mai mult decat atat, unii prefera sa comande cafea verde boabe si sa le prajeasca acasa, controland, astfel, intregul proces.

5. Adauga sare in cafea

Este un trend laudat chiar si de oamenii de stiinta. Pentru a intensifica aroma cafelei, adauga 2-3 cristale de sare. Oricat de ciudat si de neacceptat ar parea, cantitatea minima de sare se va face neobservata la gust.

6. Nu te grabi

Cuvantul ,,espresso" vine din limba italiana si inseamna rapid. Paradoxal, o cafea preparata in graba va avea gust neplacut, acru sau amar. Este un proces care necesita atentie si respect, de aceea trebuie preparata incet, la o caldura potrivita.

Invata sa te bucuri de ,,ceremonia" lenta a cafelei, transform-o in arta si atunci rezultatul va fi ideal. Oaspetii tai vor admira abilitatile tale de pregatire si gustul cafelei tale.

7. De ce folosesti zahar?

Unora le place cafeaua dulce, altii prefera gustul pur al bauturii amare. Indiferent de preferinta, exista mai multe motive pentru utilizarea zaharului in cafea si niciunul nu are legatura cu dulceata acesteia. Prin adaugarea de zahar in stadiul initial de preparare a cafelei, vei evita nevoia de a-l amesteca pana cand se dizolva complet in ceasca. Zaharul este un conductor slab al caldurii, prezenta acestuia in faza initiala reducand temperatura produsului final. De asemenea, zaharul influenteaza si aspectul cafelei. Aceasta va dobandi astfel o spuma lucioasa si de lunga durata.

Asadar, chiar si acasa, cafeaua naturala isi are secretele ei. Acestea sunt doar cateva reguli de baza care te ajuta sa obtii o cafea aromata, fara batai de cap.

Comments