Cuplu de stomatologi romani aproape sa fie expulzat din Franta. Acuzati ca au tratat ca pe o sclava o orfana, romanca si ea

Cuplu de stomatologi romani aproape sa fie

Cuplu de stomatologi romani aproape sa fie expulzat din Franta. Acuzati ca au tratat ca pe o sclava...


Un caz de sclavie moderna e judecat de tribunalul din Bourges, unde un cuplu de stomatologi romani din Dun-sur-Auron este acuzat de trafic de persoane si munca la negru. Faptele ar fi durat doi ani (din primavara anului 2014 pana in primavara anului 2016) la Chateau de Vorly, scrie France Bleu.


Un cuplu de stomatologi romani e suspectat ca a tratat o romanca de 37 de ani ca pe o sclava si, de asemenea, alti patru angajati ai lor, tot romani, sunt victime ale muncii la negru.


Femeia de 37 de ani, o orfana din Romania, a lucrat putin mai mult de doi ani pentru cuplul de medici, care locuia in Chateau de Vorly. Facea curatenie in casa, in cabinetul stomatologic, avea grija de fiica doctorilor si de animalele lor de companie.


Procurorul a spus instantei ca femeia a lucrat in fiecare zi de la 5 dimineata pana la 1 noaptea, primea 250 de euro lunar, ca a fost hranita cu hrana uscata si ca a trait in conditii de cazare necorespunzatoare, la fel ca si celelalte patru victime.


Procurorul a mai subliniat ca femeia se afla intr-o stare de dependenta emotionala, pentru ca nu a avut niciodata o mama.


Cuplul acuzat infirma toate acuzatiile si a sustinut in fata Curtii ca femeia singura a avut initiativa de a munci atat de mult si ca ei personal au considerat-o ca pe fiica lor. Avocatul stomatologilor a sustinut ca plangerea impotriva clientilor lui e doar un act de razbunare al femeii.


Comitetul impotriva sclaviei moderne, constituit ca parte civila in proces, a pretins prin avocata Coralie Monicault 96.000 de euro daune si dobanzi pentru tanara femeie si 20.000 de euro daune morale. Procurorul a solicitat o pedeapsa cu inchisoarea de doi ani cu suspendare si obligatia de a parasi teritoriul Frantei.


Hotararea Curtii va fi anuntata pe 17 martie.


Cuplul este, de asemenea, urmarit penal pentru munca la negru in cazul altor patru angajati romani, gazduiti si ei in conditii nedemne.


Comments