Dacian Ciolos, mesaj de ultima ora adresat PNL si UDMR pentru formarea guvernului - APEL catre jurnalisti

Dacian Ciolos, mesaj de ultima ora adresat

Dacian Ciolos, mesaj de ultima ora adresat PNL si UDMR pentru formarea guvernului - APEL catre jurna...

Dacian Ciolos a anuntat, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca va astepta pana vineri un raspuns de la fostii parteneri, PNL si UDMR, in legatura cu refacerea sau nu a coalitiei de guvernare pentru ca el nu se joaca in aceasta stare de instabilitate, cu mandatul primit de la Klaus Iohannis.

,,Foarte multe emotii in aceste momente, nume peste nume, declaratii si intrebari care tin mai degraba de un ,,reality show" decat de o situatie care implica mult echilibru si urgenta. Fostii nostri parteneri m-au rugat sa astept pana maine pentru a vedea daca partidele lor sunt de acord sau nu sa reformam coalitia. Am decis sa astept pana vineri. Nu avem prea mult timp la dispozitie, dar am decis sa astept, pentru ca un eventual guvern sustinut de Coalitie ar fi cel mai bun lucru acum.

In rest, nu ma joc cu mandatul primit de la presedintele Romaniei, asa cum nu ma joc atunci cand discutam despre lunile care urmeaza.Situatia politica este instabila, situatia economica se degradeaza, situatia medicala este dezastruoasa. Si, cu toate acestea, primesc intrebari peste intrebari despre jocurile politice care fascineaza pe toata lumea in aceste momente. Nu cad prada disonantei si am rabdare, pentru ca in aceasta perioada trebuie ca cineva sa aiba calmul necesar rezolvarii unei crize. (...)Am fost azi intrebat si daca am impresia ca as putea fi un premier de sacrificiu. Raspunsul meu e simplu: da, oricine isi va asuma guvernarea in urmatoarele saptamani si luni va face un sacrificiu. Partidul care isi asuma guvernarea in urmatoarele luni oricum face un sacrificiu, pentru ca va fi o perioada foarte grea. Mai mare sacrificiu decat cel de a guverna in aceasta perioada, din punct de vedere politic, nu cred ca exista. Noua nu ne e teama de acest lucru", a transmis Dacian Ciolos. ,,Mi-as dori sa terminam acest balet al divertismentului politic in care persoanele sunt mai importante decat rezultatul. Nu cer nimanui sacrificii politice, dar sper ca inca suntem suficienti oameni maturi care sa stie ca solutiile implica renuntare, poate o forma de sacrificiu, dar si diplomatie. Avem un inceput de negociere si va rog pe toti, cetateni sau oameni de presa, analisti politic sau simpli pasionati de jocul politic, sa intelegeti ca de rezultatul din aceste zile depinde viata multor cetateni ai Romaniei", a mai scris Ciolos, adresandu-se si presei.

Comments