DARE DE SEAMA Guvernul si-a trimis ministrii

DARE DE SEAMA – Guvernul si-a trimis ministrii sa explice pe Youtube ce au facut pentru reducerea bi...

DARE DE SEAMĂ. Guvernul a postat pe Youtube un clip video de 8 minute. În filmare apar miniștrii de Interne, Finanțelor, Muncii, pentru Diaspora, pentru Consultare publică și cel al Agriculturii.

DARE DE SEAMĂ Aceştia vorbesc despre măsurile pe care le-au luat pentru simplificarea birocrației.
STRIGĂTOR LA CER – Modernizare îngropată în birocrație (VIDEO)

Sunt invocate eliminarea taxelor extrajudicare de timbru pentru cartea de identitate și cazierul judiciar. De asemenea, facilitarea transmiterii prin email a dovezilor plăților amenzilor de circulație și a plăților online, eliminarea copiilor legalizate. Se vorbeşte şi despre  simplificarea procesului de eliberare a adeverințelor, îmbunătățirea serviciile consulare, reducerea numărului de documente pentru plăți în agricultură.

BIROCRAŢIE REDUSĂ – Strategia pentru dezvoltarea funcției publice, aprobată

DARE DE SEAMĂ O analiză a Guvernului prezentată vineri, după 2 luni de la introducerea primelor măsuri de reducere a birocrației, relevă însă că plata prin Trezorerie și numerar la locul furnizării serviciului predomină încă.
În medie, la două luni de la adoptarea de către Guvern a primului pachet pentru simplificarea procedurilor administrative, facilitățile electronice fiind utilizate de un număr extrem de mic de beneficiari.

Sursa info 

Comments