Data alegerilor anticipate - Turcan: "Potrivit Constitutiei, 28 iunie ar fi termenul limita"

Data alegerilor anticipate Turcan "Potrivit

Data alegerilor anticipate - Turcan: "Potrivit Constitutiei, 28 iunie ar fi termenul limita"

Vicepremierul interimar Raluca Turcan a declarat joi ca, potrivit Constitutiei, in momentul de fata, termenul limita pentru data alegerilor anticipate ar fi 28 iunie, mentionand ca este posibila orice varianta, fie ca aceste alegeri sa aiba loc in acelasi timp cu cele locale, fie la o diferenta de o zi sau o saptamana.

"Pe Constitutie, in momentul de fata, termenul limita pana la care am putea suprapune alegerile anticipate cu alegerile locale ar fi 28 iunie, pentru ca in 28 iunie, practic, iesim din cadrul de existenta a mandatului alesilor locali. (...) Pana la urma data se stabileste prin hotarare de guvern si, de asemenea, in functie de calendarul care iese din Parlament. In acelasi timp, vreau sa va asigur de un lucru: noi dorim o prezenta mare la vot, noi dorim o reprezentare buna a romanilor, nu fugim de votul romanilor, deci, vom gasi acea data si vom alege acea data astfel incat sa permitem romanilor sa voteze in numar cat mai mare", a afirmat Turcan la Digi24, intrebata care ar fi cea mai posibila data pentru alegerile anticipate.

Ea a explicat ca intre 14 mai si 28 iunie va fi gasita cea mai buna data pentru alegerile anticipate.

"Este foarte posibil intre 14 mai si 28 iunie, este un calendar in care vom gasi cea mai buna data pentru alegeri anticipate", a adaugat Turcan.

Intrebata daca exista deja o optiune ca alegerile locale si cele anticipate sa fir organizate in aceeasi zi sau in zile diferite, Turcan a spus: "Este posibila orice varianta. Este posibil legal si sa ai votul in aceeasi zi, pentru ca nu exista nicio reglementare care sa iti interzica votul in aceeasi zi. Este posibil sa ai votul si la interval de o zi, maxim de o saptamana. Vom vedea ce rezulta din Parlament si care sunt optiunile care ne mai raman dupa toata aceasta procedura, pe care eu sper ca PSD nu o va bloca in Parlament. Exista acest risc. Avem si planul B, dar PSD este total responsabil de indeplinirea sau nu a unui proiect pe care romanii il asteapta".

Comments