De ce nu a intrat Bucurestiul in carantina. Explicatia lui Raed Arafat

De ce nu a intrat Bucurestiul in

De ce nu a intrat Bucurestiul in carantina. Explicatia lui Raed Arafat


Seful DSU Raed Arafat spune ca masura carantinarii nu se ia strict pe baza ratei de infectare, iar DSP ia decizia tinand cont de multi factori ,,dupa ce se face un punctaj".


,,In Bucuresti nu este carantina pentru ca nu luam doar cifra, adica incidenta, sunt mai multe lucruri pe care DSP le ia in considerare. La acest moment, sunt masuri luate pentru rata de peste 3 la mie", a explicat Raed Arafat la Digi24.


Seful DSU considera ca masura carantinarii mai multor localitati lipite de Bucuresti va avea un impact si asupra Capitalei.


,,Ilfov a decis sa ia o masura care va avea impact si asupra Bucurestiului. Nu am toate datele sa pot sa va spun (n.r. - daca Bucurestiul trebuie sa intre in carantina). Carantinarea se aplica dupa ce se face un punctaj", a mai explicat Arafat.


Propunerea de carantinare o face DSP-ul, nu este o decizie dictatoriala a lui Arafat.

Raed Arafat, sef DSU:

Cum a variat rata de infectare din Bucuresti in ultimele zile


Afirmatiile lui Arafat vin in contextul in care rata de infectare din Bucuresti a ajuns la 6,61, inregistrand a cincea zi consecutiva de crestere.


Practic, in ultimele 7 zile, cresterea ratei de infectare a depasit un procent.


17 noiembrie: 5,54 18 noiembrie: 5,4519 noiembrie: 5,6620 noiembrie: 5,7921 noiembrie: 5,88 22 noiembrie: 6,1323 noiembrie: 6,61

Comments