DE INTERES – Festivalul de Vin si Gastronomie e in toi in Baia Mare, La Fontana

DE INTERES – Festivalul de Vin si Gastronomie e in toi in Baia Mare, La Fontana

DE INTERES Festivalul de Vin și Gastronomie și-a deschis sâmbătă, 9 septembrie, porțile. Organizat în incinta complexului „La Fontana” din Baia Mare, evenimentul s-a bucurat de sute de participanți, pasionați de vinuri și nu numai. Manifestarea, aflată la cea de-a doua ediție, continuă astăzi, duminică 11 septembrie, începând cu ora 12:00. 

Băimărenii, curioși să afle mai multe despre arta vinului și de cum se completează perfect băutura cu diverse sortimente de preparate culinare au trecut pragul Festivalului de Vin și Gastronomie. La eveniment sunt prezenți 15 producători de vin din România, membrii ai Organizației Somelierilor din România. Alături de aceștia la festival mai participă și opt somelieri, Adriana Moldovan, Sergiu Chifor, Marian Timofti, Florin Septi, Răzvan Octavian Demian, Mihail Manolache, Alexandru Țucudean precum și Ionuț Făcăleț. De asemenea, la eveniment mai sunt invitați și bucătari de renume în arta culinară, printre care Horia Șimon, Adi Pop și Dan Muntean.

DE INTERES festival de vin si gastronomie la fontana 2016

„Este plăcut să vezi că producătorii de vin din România sunt interesați să vină la Baia Mare pentru a fi alături de noi în aceste două zile. De asemenea, bucătari renumiți ne-au onorat și ei cu prezența, bucătari care știu cum se potrivește corect cele mai prețioase arome de vinuri cu cele mai pretențioase meniuri”, a spus Adriana Moldovan, proprietara complexului „La Fontana” și organizatoarea evenimentului.

DE INTERES festival de vin si gastronomie la fontana 2016

În cadrul festivalului, fiecare dintre producătorii prezenți vor prezenta în 30 de minute vinurile pe care le produce, istoricul și prezentul cramei precum și informații utile. Manifestarea va începe și astăzi la ora 12:00 și se va sfârși la ora 22:00.

Accesul în cadrul festivalului se  face pe baza unei brățări speciale care se  poate achiziționa de la recepția pensiunii contra sumei de 70 de lei. Această taxă vă permite degustarea oricărui sortiment de vin și servirea unor preparate gătite de bucătari renumiți.

Simona Vasiac

Credit foto: Mezok Dan

Comments