Decizia de ultima ora in scandalul mastilor neconforme: se vor numi "acoperitoare faciale"

Decizia de ultima ora in scandalul mastilor

Decizia de ultima ora in scandalul mastilor neconforme: se vor numi "acoperitoare faciale"

Proiectul de ordin prevede ca mastile care nu sunt nici dispozitive medicale si nici echipamente individuale de protectie vor fi vandute sub denumirea ,, ACOPERITOARE FACIALA DE UTILIZAT IN COLECTIVITATE".

De asemenea, informatiile legate de caracteristicile produsului trebuie sa fie vizibile si insotite de termenul AVERTISMENT sub forma bolduita.

In acelasi camp vizual cu denumirea se va inscrie sintagma ,,Acoperitoare faciala de utilizat in colectivitate nu este un dispozitiv medical in sensul specificat de Directivei 93/42/CEE (masti chirurgicale) si nici nu este echipament individual de protectie in intelesul utilizat de Regulamentului UE/2016/425 (dispozitive de protectie respiratorie)

Tocmai de aceea, astfel de dispozitive nu trebuie sa aiba indicatii privind un prezumtiv ggrad de protectie pe care l-ar asigura.

Vor fi afisate avertismente si informatii, atat la locul de comercializare cat si pe ambalajul produselor, asupra caracteristicilor acestor masti, respectiv ,,ACOPERITOAREFACIALA DE UTILIZAT IN COLECTIVITATE".

Ordinul ANPC vine dupa ce ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat ca jumatate dintre mastile aflate pe piata nu protejeaza impotriva Covid.

Comments