DECIZIE – Un primar a decis sa-si publice dosarul DNA. Este fara precedent!

DECIZIE – Un primar a decis sa-si publice dosarul DNA. Este fara precedent!

DECIZIE: Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, face un gest în premieră. Nemulțumită de acuzațiile DNA și de felul în care acestea sunt refectate în presă, edilul publică pe Facebook dosarul.

Procurorii DNA au dispus, pe 19 iulie, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, aceasta fiind acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracțiuni) și spălare de bani (două infracțiuni).

Totul a pornit de la obținerea unor sponsorizări pentru renovarea fațadelor unor clădări din oraș, în urma cărora Vasilescu ar fi obținut, potrivit DNA, foloase electorale (capital de imagine). Culmea, denunțărorii ar fi fost inițial mari susținători ai lucrărilor.

„Opt locatari, în numele unei întregi Asociații de proprietari, care numară 100 de apartamente, au decis denunțarea Primarului Municipiului Craiova pentru că a insistat să se văruiasca fațadele apartamentelor lor și pentru că primaria are un… cablu care trece pe deasupra blocurilor. Am publicat „Hotărârea” Asociației, complet ilegală, pentru că nu e în cvorum, și o mostră de înregistrare a unui locatar de către președintele acestei asociații. Da! Nu DNA a înregistrat convorbirea, ci președintele asociației a făcut-o și a adus-o probă în dosarul meu. Pentru că el înregistrează TOATE convorbirile. Aviz celor care se intersectează cu el. Vă voi prezenta un serial cu dosarul meu, cu TOȚI denunțătorii și denunturile lor, ca să vedeți cum se instrumentează dosare, pe ce motive și ce fel de oameni stau la baza acestor denunțuri. Am luat această hotărâre după ce am văzut în ce fel se face presă! Un judecător va fi chemat sa judece cazul meu. Vă invit pe toți să o faceți”, scrie Lia Olguța Vasilescu, alături de primul grup de documente din dosar.

Ulterior, edilul a publicat o stenogramă din dosar, despre care spune că nu demonstrează nicio faptă ilegală, ba mai mult, procurorii ar fi interpretat o glumă.

„Mai jos aveți una dintre stenogramele din înregistrarea video efectuata de denunțătorul Petre Becheru și care vrea sa demonstreze ca am angrenat în “activitatea infractionala”, aceea de varuire a fațadelor, funcționarii primăriei. Textul e mai amplu, deoarece discuția a durat doua ore. Am pus doar partea de final, care demonstrează ca I. L. Caragiale n-a trăit în epoca cea mai fasta pentru comedie. Aici funcționarii încearcă sa ii arate bunăvoința de a se întâmpla ceva frumos și în orașul nostru. Becheru spune ca vrea contract. I se spune da. Ca vrea garanție a lucrării. I spune ca se dă, de mai multe ori în se spune ca i se dă, dar el tot intervine și cere repetat. Dacă vede ca legal nu e nicio problema, cere sa i se văruiasca și scara pe interior, sa i se schimbe ușa, sa i se pună camere de luat vederi și sa se văruiasca și pentru spatiile comerciale de la parterul blocurilor. Totul, în încercarea disperata de a nu se mai face nimic și de a obține probe pentru denunt. P.S. Observați și cum se poate “proba” o infracțiune de spălare a banilor. La un moment dat, nervos după discuții de doua ore în care nu se ajungea la niciun rezultat și apăruseră acuzații cu DNA și infracțiunea de spălare de bani, constructorul spune ca banii lui si-i spala el. La nervi, sub forma de gluma. Nu mai faceți glume! Unii le iau ca atare și te trimit în judecata… Halucinant!”, mai scrie Lia Olguța Vasilescu.

Sursa info

Comments