DERBY ONORAT – CSM Stiinta Baia Mare a pierdut la mare lupta meciul cu liderul clasamentului

DERBY ONORAT – CSM Stiinta Baia Mare a pierdut la mare lupta meciul cu liderul clasamentului

DERBY ONORAT Steaua a învins, vineri, pe vicecampioana CSM Știința Baia Mare cu scorul de 29-24 (16-7), în derby-ul etapei a 5-a a SuperLigii CEC Bank la rugby, într-o partidă desfășurată pe terenul din complexul Ghencea.

Meciul a fost unul extrem de disputat, mai ales în partea a doua a sa, victoria revenind ”militarilor” care au știut să profite de greșelile adversarilor și de indisciplina în joc de care aceștia au dat dovadă în special în primele 40 de minute.

După prima repriză scorul era 16-7, steliștii punctând dintr-un eseu reușit de Ionuț Dumitru, transformat de Florin Vlaicu, acesta din urmă fructificând și trei lovituri de penalitate, în timp ce oaspeții au marcat printr-un eseu, izbutit de scoțianul Michael Doneghan și transformat de neozeelandezul Luke Samoa.

În mitanul secund, ”zimbrii” au reușit să echilibreze meciul, fiind destul de aproape de a prelua și conducerea pe tabela de marcaj, lucru care însă nu s-a întâmplat tot din cauza unor greșeli individuale.

Gazdele au mai reușit încă 13 puncte, prin eseul tonganului Sakaria Sosefo, transformat de Vlaicu, și concretizarea a încă două lovituri de pedeapsă prin același Vlaicu și sud-africanul Quinton Crocker.

În schimb, maramureșenii au reușit nu mai puțin de 17 puncte prin eseurile lui Bidzina Șamkaradze și Michael Donegan, ambele transformate de Luke Samoa, și fructificarea unei lovituri de pedeapsă, prin fijianul Ratu Taniela, insuficiente însă pentru a răsturna situația.

În urma acestui rezultat, Steaua a obținut încă 4 puncte și își consolidează poziția de lider în clasament, ajungând la 15 puncte, în timp ce băimărenii, în prezent pe locul 2, au luat doar punctul bonus defensiv și au ajuns la 11 puncte, riscând să fie detronați de pe această poziție de campioana Timișoara Saracens, care sâmbătă va întâlni pe CS U Cluj, într-o partidă în care bănățenii sunt favoriți cerți.

Ultimul meci al etapei a 5-a va fi cel dintre Dinamo și Poli Iași, sâmbătă, de la ora 17,00.

Comments