DEZASTRU Niciun sfert dintre candidati nu au

DEZASTRU – Niciun sfert dintre candidati nu au promovat bacul de toamna

DEZASTRU După principiul mulţi chemaţi, puţini aleşi pare să fie procentul de promovabilitate. Acesta se ridică la numai 22,22%, însă cifra ar putea suferi modificări.

„Rezultatele iniţiale la sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului naţional 2016 se prezintă astfel: în judeţul Maramureş s-au înscris 1.212 candidaţi dintre care 1.053 au fost prezenţi, iar alţi 3 eliminaţi din cauză că au încercat să fraudeze examenul. Procentul de promovabilitate înainte de contestaţii în judeţul este de 22,22%, însă ar putea suferi modificări în condițiile în care cei nemulţumiţi pot depune contestaţii” a declarat Adriana Meşter, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

DEZASTRU Oficialii ISJ Maramureş spun că rezultatele slabe obţinute de candidaţi la acest examen sunt o consecinţă a faptului că aceştia nu au promovat în prima sesiune sau au absolvit un liceu în promoţiile anterioare, iar acest lucru se simte în rezultatul obţinut.

„Toamna participă candidaţi care nu au reuşit în prima sesiune a examenului de Bacalaureatului Naţional, se prezintă şi candidaţi din sesiunile anterioare şi cei care au avut de trecut anumite examene de corigență pentru a se prezenta la acest examen. Întotdeauna în prima sesiune procentul este unul mai mare, însă şi cel obţinut în sesiunea cu numărul doi se află undeva în apropierea procentului de promovabilitate la nivel naţional”a mai adăugat Meşter.

Dintre cei care au trecut examenul cei mai mulţi respectiv 184 au obţinut medii cuprinse între 6 şi 6,99. Note de 7-7,99 au luat 38 dintre cei care s-au prezentat la examen, iar între 8 şi 8,99 au fost obţinute 11 medii.

Demn de menţionat faptul că a fost înregistrată şi o medie cuprinsă între 9 şi 9,99.

În ce priveşte contestaţiile acestea se pot depune până la ora 20. Ele vor fi soluţionate în 30 şi 31 august, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 1 septembrie.

Comments