DEZVALUIRI incendiare: Culisele din spatele desemnarii lui Ciolos in functia de premier. Miron Mitrea: Au fost doua tinte! Cine a facut jocurile

DEZVALUIRI incendiare Culisele din spatele

DEZVALUIRI incendiare: Culisele din spatele desemnarii lui Ciolos in functia de premier. Miron Mitre...

"Dancu a incercat sa il convinga pe Marcel Ciolacu sa mearga ca prim-ministru al PSD, care este cel mai mare si mai serios partid din Romania. S-a incercat sa il puna in dificultate pe Ciolacu. Iohannis ar fi facut asta ca pedeapsa ca si-a permis sa initieze acea motiune de cenzura. Nu a fost singurul, au mai fost doi-trei care au inecract sa il impinga (pe Ciolacu sa mearga la consultarile de la Cotroceni cu propunerea ca el sa fie premier -n.r.). L-am felicitate ca a refuzat sa intre in jocul lui Iohannis si al echipei conectate prin Servicii, prin Dancu, Coldea. Asa a ajuns dl. Ciolos desemnat. Daca dl. Ciolacu nu refuza, ar fi fost in locul lui Ciolos si nu avea nimic de castigat. Dacian Ciolos a ajuns intamplator (sa fie premier desemnat -n.r.). A fost una din cele doua tinte. Tinta numarul 1 a fost dl. Ciolacu si el nu s-a lasat. Tinata numarul 2 a fost Ciolos.

Liberalii, seara l-au votat pe Citu (propunere de premier - n.r.). Apoi a sunat seful lor si le-a zis: Ati innebunit?! Daca il punem pe Florin, pierde din prima. Era ideea sa il puna pe Ciolacu si n-a mers. L-a propus pe Ciolos si a acceptat. Dupa ce cade Ciolos in Parlament, Iohahnis se va intalni cu partidele. PNL va veni cu o propunere si chiar daca nu va veni, Iohannis va desemnat un premier de la partidul care are majoritate in Parlament (...) Il va propune pe Florin Citu. Zic ca 75% Florin Citu nu trece nici acum. Hai ca n-o fi 75%. 60%. 50%. Va veni, va pica. Ne apropiem de iarna, vin Sarbatorile, vine frigul, suntem in pandemie. Ne indreptam cu pasi siguri si inceti catre anticipate in primavara viitoare", a afirmat Mitrea.

Mitrea crede ca Florin Citu are in minte urmatorul scenariu: "Cred ca dupa ce Klaus Iohannis ma va nominaliza, toata lumea ma va vota. Poate nu si nemernicii aia de la AUR, care mi-au facut plangere penala pentru ca am incercat sa le cumpar oameni (...)".

In opinia sa, ceea ce ii defineste pe cei doi lideri liberali (Orban si Citu - n.tr.) este ca "nu vor vorbi cu PSD".

Comentatorul politic a abordat si subiectul alegerilor anticipate, spunand: "Iohannis ar fi putut sa iasa si sa spuna ca ne aflam intr-o criza politica fara precedent. Ca nu sunt solutii, sa dizolve Parlamentul (...), dar nu o spune pentru ca in continuare se comporta ca si presedintele PNL si atunci nu are niciun interes. De aici apare si nevoia de a-l suspenda. Daca nu se va conforma s-ar putea ca in primavara sa avem doua randuri de alegeri. Suspendarea poate sa vina de oriunde. Nu mi-e clar de ce Ciolacu se fereste sa vorbeasca despre asta. AUR, daca initiaza, noi votam (suspendarea -n.r.)".

Comments