DIASPORA – Romanii din Italia se aduna la Roma de Ziua Limbii Romane

DIASPORA – Romanii din Italia se aduna la Roma de Ziua Limbii Romane

DIASPORA . Manifestare inedită pentru Ziua Limbii Române, pe 28 august, organizată de mai multe asociații românești din Capitala Italiei.
Evenimentul va începe duminică, 28 august, ora 11.00, în parcul din vecinătatea Piazzale Ferdowsi– Roma unde va avea loc inaugurarea proiectului „Parcul cu cărți” după care va continua pe marginea lacului din parcul Villa Borghese, după ora 13, cu un picnic literar.

„Parcul cu cărți se deșfăsoară după un principu simplu, spune Nicu Narcis Anton, unul dintre organizatori. Noi avem aproape 1000 de cărți în limba română pe care le vom așeza în parc. Cei care doresc, pot veni cu o carte, o lasă acolo și ia alta. Pentru prima editie nu este obligatorie aducerea unei cărți dar de la ediția a doua este. Gestionare cărților o vom face noi, cei de la cenaclul „Strigătul diasporei”. Dealtfel dacă există doritori de donație de carte, le mulțumim anticipat. La închiderea parcului cărțile vor fi donate unei biblioteci care are o secție de literatură română.”

„Parcul cu cărți ”este un proiect care își dorește promovarea limbii și literaturii române la Roma.

Picnicul de după ora 13.00 va fi unul cât se poate de caleidospopic, cu muzică, versuri, literatură, bucate tradiționale și multă voie bună drept „ținută obligatorie”

O inițiativă exclusiv românească, fără instituții, venită din partea celor departe de casă dar care gândesc și simt românește.

Organizatori: Cenaclul „Stigătul Diasporei”, Asociația „Ulpia Traiana Romana”, Asociația Dacia, Identitatea Românească, Asociația „Il Mondo Blue”, „Antica Dacia” și „Alianța Românilor”

Sursa info 

Comments