DISTRIBUIRE – Pensionarii maramureseni primesc biletele de tratament pentru luna septembrie

DISTRIBUIRE – Pensionarii maramureseni primesc biletele de tratament pentru luna septembrie

foto: www.viata-libera.ro

DISTRIBUIRE  Oficialii Casei de Pensii Maramureș au început distribuirea biletelor de tratament aferente lunii septembrie, pentru vârstnicii care și-au depus cereri în acest sens. Potrivit oficialilor instituției pentru seria care începe în data de 10 septembrie, Maramureșului i-au fost repartizate de la centru un număr de 312 bilete. Cele mai multe dintre acestea (aproximativ 50) sunt în stațiunea 1 Mai.

Bilete repartizate sunt însă și pentru alte stațiuni balneo – climaterice din țară printre care Bizușa, Covasna sau Herculane. Din păcate pensionarii care au sperat că vor petrece câteva zile la malul mării mai trebui să aștepte pentru că în stațiunea Eforie Nord au fost puse la bătaie numai 10 bilete.

Tichetele care le dau pensionarilor maramureșeni posibilitatea să meargă la tratament în prima lună de toamnă se pot ridica până la data de 29.08.2016, urmând ca o zi mai târziu ( în 30 august ) să se desfășoare procedura de redistribuire a biletelor rămase nevalorificate. Este de menționat faptul că cei care refuză biletele care le-au fost repartizate nu mai pot beneficia în acest an de un altul și că până la această oră numărul celor care au depus cereri în vederea acordării unor astfel de bilete se ridică la peste 7.500.

Pentru a intra în posesia unui bilet de tratament, pe lângă depunerea cererii, solicitantanții trebuie să prezinte recomandările medicale, dar și să achite costul biletului de tratament care constă într-un procent de 50% din pensia de asigurări sociale.

ActualMM

Comments