DOCTOR SAU NU? – Ponta ar putea pierde astazi titlul

DOCTOR SAU NU? – Ponta ar putea pierde astazi titlul

DOCTOR SAU NU? Este oficial, Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat. Asta a stabilit Comisia Tehnică din cadrul Consiliului Național de Atestare a Diplomelor. Consiliu care urmează să se înrunească astăzi ca să să voteze dacă îi vor retrage sau nu titlul de doctor fostului premier, arată Realitatea.

DOCTOR SAU NU? Potrivit unor surse din Ministerul Educaţiei, Comisia Tehnică din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a finalizat raportul privind lucrarea de doctorat a fostului premier Victor Ponta. Sursele citate au declarat că membrii Comisiei Tehnice, în urma unei analize a lucrării, au făcut recomandarea de retragere a titlului de doctor al lui Victor Ponta.

O şedinţă a CNATDCU a fost convocată pentru astăzi, atunci când raportul va fi suspus unui vot în cadrul Consiliului General dacă la şedinţă va exista cvorum. În cazul în care votul va confirma decizia Comisiei Tehnice, CNADTCU va recomanda ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, să-i retragă lui Victor Ponta titlul de doctor, obţinut în iulie 2003 cu teza intitulată “Curtea Penală Internaţională” la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Din punct de vedere al procedurii, fostul premier Victor Ponta va avea la dispoziţie două săptămâni pentru a contesta decizia.

Sursă foto.

Comments