Document exploziv: Florian Coldea, consilierul premierului Albaniei. Edi Rama, implicat intr-o retea...

Document exploziv facut public de Anca Alexandrescu, la Realitatea PLUS! Ancheta declansata la emisiunea Culisele Statului Paralel arunca in aer Albania! Potrivit documentului, generalul negru Florian Coldea il consiliaza pe premierul Albaniei, Edi Rama, acuzat de trafic de arme, persoane, droguri.

Premierul albanez, alaturi de consilierul sau Dorian Ducka au fost implicati in dosarul unui fost sef FBI, Charles McGonigal.

Charles McGonigal este fost oficial de rang inalt in domeniul contraspionajului din FBI. Acesta a fost condamnat la patru ani de inchisoare si la plata unei amenzi in valoare de 40.000 de dolari, in decembrie 2023, pentru ca a lucrat pentru oligarhul rus Oleg Deripaska, vizat de sanctiuni. McGonigal a anchetat un oligarh rus rival al lui Deripaska.

"Charles McGonigal a tradat increderea pe care si-a pus-o in el tara sa prin folosirea pozitiei la FBI pentru a-si pregati viitorul in afaceri", acuza procurorul Districtului de Sud al New Yorkului Damian Williams, citat intr-un comunicat al Departamentul american al Justitiei.

El il acuza de faptul ca a "compromis securitatea nationala prin ofeirea de servicii lui Oleg Deripaska, un magnat rus care se comporta ca un agent al lui Vladimir Putin".

"McGonigal spera sa obtina milioane de dolari din afacerile sale cu Deripaska, insa agenti din Divizia FBI pe care a condus-o i-au dejucat strategia in doar cateva luni", dadea asigurari Departamentul Justitiei.

Sali Berisha, fostul presedinte al Albaniei: Edi Rama a folosit banii contribuabililor nostri pentru a recruta generali si agenti ai mafiei mondiale, pentru a-i folosi impotriva democratiei albaneze, impotriva opozitiei albaneze

"Am publicat astazi documentul cu care Edi Rama, pe langa Ducka lui McGonigal, cu semnatura lui Agac, il platise pe generalul serviciilor secrete romane, seful acestora, Coldea, ca consilier extern.

Si ca o retea de cocaina, una dintre cele mai puternice din lume, din Sinaloa in Mexic, a adus drogul la Tirana si de acolo a fost trimis la Bucuresti si in alte tari.

Edi Rama a folosit banii contribuabililor nostri pentru a plati McGonigal, pentru a recruta generali si agenti ai mafiei mondiale, pentru a-i folosi impotriva democratiei albaneze, impotriva opozitiei albaneze", spune Sali Berisha, fostul presedinte al Albaniei.

Anca Alexandrescu: Lucrurile merg si catre o alta zona, nu numai catre implicatii politice si catre afaceri in zona guvernamentala, ci si catre o zona de MAFIE

"In urma emisiunii pe care am facut-o saptamana aceasta cu dezvaluiri despre conexiunile lui Coldea cu doamna Marina Pandarof in acea retea cu Dorian Ducka, care este si el un apropiat al fostului sef al FBI care a fost condamnat deja in februarie 2024 pentru aceste afaceri si pentru trafic de droguri la Washington, in presa albaneza a izbucnit un scandal monstru.

Sunt zeci de articole pornite de la investigatia noastra. Suntem citati cu ceea ce am prezentat in spatiul public. Exista si presa de casa a lui Edi Rama care ne ataca si pe noi si conducerea postului nostru. Insa fostul presedinte albanez, Sali Berisha, care din decembrie 2023 este in arest la domiciliu pentru o acuzatie caraghioasa, pentru participare la coruptie pasiva, pentru ca ca ginerele sau ar fi participat la o privatizare a unui complex sportiv, a cerut in mod public, de la balconul casei sale, o ancheta riguroasa la adresa lui Edi Rama in legatura cu colaborarea sa cu Florian Coldea, pentru ca un parlamentar albanez a solicitat informatii despre aceasta colaborare si iata acesta este documentul oficial care arata ca Florian Coldea este consilier al lui Edi Rama.

Este important sa va spun ca in Albania vor fi alegeri anul viitor in aprilie, este o situatie incarcata politic pentru ca Edi Rama este premier de 12 ani in Albania. Foarte important este sa va spun ca Sali Berisha tocmai a castigat in instanta presedintia Partidului Democrat si a cerut de urgenta o intalnire a lui Sali Berisha cu Edi Rama. Am in fata aceasta cerere, este un text mai lung.

Iata inca o data ca am avut dreptate, si este un nou canal care trebuie cercetat de catre autoritati pentru ca acuzatiile sunt extrem de grave. Florian Coldea, asa cum am aratat, si in afara tarii a avut activitati. Si mai vreau sa spun ca maine seara de la ora 21, o noua editie exploziva, in platou la Culisele Statului Paralel va fi un om care nu a vorbit niciodata pana acum, dar care va dezvalui toate increngaturile si cum domnul Florian Coldea, domnul Dumitru Cocoru si domnul Dumitru Dumbrava, cand erau in exercitiul functiunii, au participat la o serie de actiuni de coruptie in urma carora mai multi oameni de afaceri romani au fost condamnati si au infundat puscaria. Absolut tot ce au facut acestia a fost cu acordul domnilor Maior, Coldea, Dumbrava si Cocoru, care au participat direct, dar si cu acordul ambasadei americane. Maine seara vor fi dezvaluiri explozive. Este foarte clar iata explodeaza toata caracatita usor, usor, dupa ce dimineata am vazut cazul primarului Filip de la Rovinari, iata acum explodeaza si in Albania.

Nu credeam ca de la odistanta atat de mare se pot face atat de multe lucruri, dar iata ca lucrurile incep sa se miste si in afara tarii", spune Anca Alexandrescu, la Realitatea PLUS.

Intrebata ce inseamna acest document si aceste dezvaluiri pentru ancheta care se desfasoara in Romania in ceea ce il priveste pe Florian Coldea, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel a replicat: "E important pentru ca este un nou canal al modului cum actiona domnul Florian Coldea, dar este important si pentru un dosar care ar putea fi deschis aici la DIICOT in paralel cu cel de la DNA pentru ca doamna aceasta Pandarof pe care o vedeti in bratele domnului Coldea la Berlin, alaturi de domnul Dorian Ducka, apropiatul lui Edi Rama, se spune ca este capul unei retele de trafic de persoane si trafic de droguri si ca a fost protejata. Daca veti cauta pe retelele de socializare si pe motoarele de cautare, nu mai exista nicio referire la aceasta doamna, totul a fost sters. Eu am demonstrat ca doamna este apropiata si a celor de la Cryptodata, ca a participat ca reprezentant la mai multe evenimente, iata ca lucrurile merg si catre o alta zona, nu numai catre implicatii politice si catre afaceri in zona guvernamentala, ci si catre o zona de mafie, pentru ca atunci cand vorbim de trafic de persoane si trafic de droguri, deja vorbim de mafie."

Comments