Doi oameni de incredere ai lui Bogdan Buzaianu, trimisi in judecata pentru delapidare. Ar fi scos ilegal peste 12 milioane de euro din Energy Holding

Doi oameni de incredere ai lui Bogdan

Doi oameni de incredere ai lui Bogdan Buzaianu, trimisi in judecata pentru delapidare. Ar fi scos il...


Costin Raducu Alexandrescu, fostul administrator al companiei Energy Holding, si Lavinia Ticu, care a fost directoare economica a firmei, au fost trimisi in judecata pentru delapidare, informeaza G4Media.


In perioada 19.08.2009 - 30.04.2010, cei doi "au transferat in mod nejustificat, fara contraprestatie, suma de 59.480.839 lei catre o alta societate comerciala, prin semnarea ordinelor de plata care au generat sapte transferuri bancare, prejudiciind prin aceasta societatea pe care o administrau si, implicit, creditorii acesteia", conform unui comunicat de presa al Parchetului General.


In acest caz, ANAF si alti creditori, persoane juridice si persoane fizice, s-au constituit parti civile pentru recuperarea prejudiciului.


Energy Holding a intrat in insolventa in mai 2017, dupa ce, in 2011-2012, contractul cu Hidroelectrica a fost reziliat.


Procurorii au solicitat judecatorului de camera preliminara sa puna sub sechestru averea inculpatilor pana la concurenta sumei de 59.480.839 lei, adica peste 12 milioane de euro.


Conform G4media.ro, la Parchetul General mai exista un dosar penal care il vizeaza chiar pe Bogdan Buzaianu, cel care a controlat Energy Holding.


Afaceristul este investigat pentru 5 infractiuni: instigare la evaziune fiscala; instigare la stabilirea cu rea credinta de catre contribuabil a impozitelor, taxelor sau contributiilor in scopul obtinerii fara drept a unor sume de bani cu titlu de rambursari de la bugetul general consolidat; doua infractiuni de instigare la delapidare si instigare la spalarea banilor.


In acest al doilea dosar, Bogdan Buzaianu este acuzat ca si-ar fi delapidat compania cu aproape 64 de milioane de lei, adica aproape 14 milioane de euro.


De asemenea, compania Energy Holding este urmarita penal pentru evaziune fiscala.Comments