Doliu in lumea muzicii internationale. O cantareata de R&B celebra a murit la 76 de ani

Doliu in lumea muzicii

Doliu in lumea muzicii internationale. O cantareata de R&B celebra a murit la 76 de ani

Grupul muzical Labelle i-a adus un omagiu, pe retelele de socializare, numind-o ,,incredibil de talentata", ,,un suflet frumos si iubitor", precum si o ,,prietena loiala".

Pe langa grupul muzical Labelle, Dash si-a imprumutat vocea pentru inregistrarile si spectacolele live ale unora dintre cei mai mari artisti din muzica, inclusiv Rolling Stones, Keith Richards, Stevie Wonder, Laura Nyro, Alice Cooper, Wilson Pickett sau Bo Diddley, relateaza NBC.

De asemenea, a avut o cariera solo extrem de profitabila, avand succes cu piese precum ,,Sinner Man" din 1978 si ,,Low Down Dirty Rhythm", mai scrie sursa citata.

Cine a fost artista Sarah Dash

Nascuta in Trenton, fiind fiica unui pastor, Dash a inceput sa cante muzica gospel. Dupa ce s-a mutat la Philadelphia in anii '60, aceasta le-a cunoscut pe Patti LaBelle, Cindy Birdsong si Nona Hendryx, iar cvartetul a format in curand Bluebelles, care mai tarziu va deveni Patti LaBelle si Bluebelles. In 1967, Birdsong a parasit grupul pentru a se alatura Supremelor, iar trio-ul si-a schimbat numele in Labelle.

In urma contractului semnat cu Warner Bros Records, Labelle a lansat albumul de debut in 1971, urmat de ,,Moon Shadow" in 1972. Succesul principal al lui Labelle a venit cu un trio de albume lansate la mijlocul anilor 1970: ,,Nightbirds".

A produs one-woman show-uri ca ,,Dash of Diva" si ,,Sarah: One Woman", in anii 1990, si cu Labelle, reunit in 1995, a lansat piesa de succes ,,Turn It Out". In 2008, grupul s-a reunit din nou pentru a lansa un album, ,,Back to Now", produs de Lenny Kravitz si Wyclef Jean, intre altii.

Sarah Dash a fost inclusa in Grammy Hall of Fame in 2003 si a fost Music Ambassador al Trenton, sustinand extinderea artelor performative in oras.

Comments