Doliu in presa! A murit Sorin Burtea, unul dintre cei mai experimentati jurnalisti TVR

Doliu in presa A murit Sorin Burtea, unul

Doliu in presa! A murit Sorin Burtea, unul dintre cei mai experimentati jurnalisti TVR

Sorin Burtea s-a nascut pe 28 aprilie 1953 in Campulung Muscel si a absolvit Facultatea de Ziaristica a Universitatii din Bucuresti. Din 1980 a fost angajat in Televiziunea Romana.

De-a lungul carierei in televiziune a realizat si coordonat emisiuni precum "Reflector", "Economia incotro?", "Studioul economic", "Ziua de maine", care au adus cote de audienta foarte mari pe fenomenul infractionalitatii economice si al crimei organizate, chiar inainte ca legea sa defineasca aceste elemente.

A coordonat campania "Invinge apele!" din emisiunea "Interes general", de pe TVR 1, un proiect ambitios, o premiera in Romania, dar si campania "Solicitati bonul fiscal!" tot pe TVR1.

El se ocupa, in aceasta perioada, de emisiunea "Investiti in Romania!" pe TVR International, un program care se apropie de 20 de ani de existenta in grila postului romanilor de pretutindeni.

De nenumarate ori a prezentat proiectele Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania, al carei membru fondator a fost si a pledat pentru respectarea prin lege a drepturilor jurnalistilor.

sursa: tvr.ro

Comments