DOLIU in sportul romanesc. O LEGENDA a nationalei a murit

DOLIU in sportul

DOLIU in sportul romanesc. O LEGENDA a nationalei a murit

Fostul fotbalist al echipei UTA din anii '70, Paul Popovici a decedat la varsta de 72 de ani, a anuntat, miercuri, gruparea aradeana intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul oficial. Pe 21 iunie, acesta ar fi implinit 73 de ani.

"Familia UTA a primit astazi o veste trista de la Oradea: s-a stins din viata Paul Popovici, fundasul stanga din superba generatie ros-alba din prima parte a anilor '70. 'Pali' Popovici a inceput fotbalul in Oradea natala, unde a jucat pentru Infratirea si Crisul. UTA l-a dorit in echipa (alaturi de Attila Kun) cu putin timp inaintea istoricei duble cu Feyenoord, insa bihorenii s-au opus. Legitimarea valorosului aparator a fost reusita in iarna lui 1971, iar de atunci Popovici a fost de neinlocuit in banda stanga. Pe 21 iunie ar fi implinit 73 de ani. Va ramane in amintirea utistilor mereu. Odihneasca-se in pace!", se arata pe site-ul citat.

Popovici a fost vicecampion national in sezonul 1971-1972 cu UTA, formatie alaturi de care a atins faza sferturilor de finala a Cupei UEFA, cand aradenii au fost eliminati de Tottenham (n.r. - 1972).

Fost component al echipei nationale, Popovici a mai jucat la formatiile Crisul Oradea, FC Bihor si Infratirea Oradea. Dupa retragerea din activitate a activat o perioada scurta ca antrenor al formatiei FC Bihor.

Comments