DOPATI Hackerii rusi dau lovitura dupa

DOPATI - Hackerii rusi dau lovitura dupa lovitura: alti sportivi cunoscuti, printre care si o romanc...

DOPAȚI    Hackerii ruși de la Fancy Bear, cei care au spart baza de date a WADA, au publicat o nouă listă a sportivilor care ar fi folosit substanțe interzise. Noua listă conține nume uriașe din sportul mondial, precum Petra Kvitova, Bradley Wiggins, Chris Froome, dar și o româncă, canotoarea Roxana Cogianu, potrivit RT.

Cogianu, 29 de ani, a obținut medalia de bronz la JO 2016, la canotaj, la proba de 8+1. În documentul prezentat de hackerii ruși se arată că românca ar fi luat dexametazonă, însă cu permisiunea autorităților sportive.

Citește și Un grup de hackeri români a furat 40 de milioane de euro de la un gigant mondial cu afaceri de 4,5 miliarde de euro

Această substanță i s-ar fi aplicat o singură dată, intravenos, fără să se arate data. Dexametazona se aplică în stări de șoc toxic, hemoragic sau traumatic și poate fi folosită și ca antiinflamator, potrivit Gsp.

Dexametazona este o substanță care este interzisă doar în timpul competițiilor, fiind des întâlnită în tratamente. Testele au arătat că folosirea acestei substanțe îi ajută pe cicliști să reziste la antrenamentele desfășurate la mare înălțime și ar îmbunătăți performanțele acestora, de aceea fiind interzisă în concursuri.

DOPAȚI

Lista sportivilor care ar fi folosit substanțe interzise:

SUA: Bethanie Mattek-Sands, Brittney Griner, Conger John, Dagmara Wozniak, Deanna Price, Kathleen Baker, Mcquin Baron, Michelle Carter, Sam Dorman, Tervel Ivaylov Dlagnev

Marea Britanie: Bradley Wiggins, Charley Hull, Christopher Froome, Heather Fisher, Sam Townsend

Denemarca: Blume Pernille

Rusia: Misha Aloyan

Polonia: Madaj Natalia

Cehia: Kvitova Petra

România: Cogianu Roxana

Germania: Robert Harting, Franziska Hentke, Christina Obergfoll, Christian Vom Lehn, Christian Reichert

Sursă

Comments