Dorin Iacob: Nicolae Ciuca are inca o frana de mana trasa - JOCURILE din spatele negocierilor pentru Guvern, dezvaluite la Culisele statului paralel

Dorin Iacob Nicolae Ciuca are inca o frana

Dorin Iacob: Nicolae Ciuca are inca o frana de mana trasa - JOCURILE din spatele negocierilor pentru...

Analistul politic Dorin Iacob considera ca ,,premierul desemnat Nicolae Ciuca are o frana de mana trasa inca. Se vorbeste despre un guvern majoritar, fie cu USR, fie cu PSD, se fac pasi, discutii, intre actorii principali si premierul desemnat".

,,Restrangerea data de Biroul Politic al PNL nu e normala, il limiteaza pe cel care pleaca sa faca un guvern", a adaugat Dorin Iacob.

Anca Alexandrescu este de parere ca ,,pare ca cei din echipa fosta castigatoare se razboiesc cu Klaus Iohannis, si, potrivit unei informatii pe care o am, Klaus Iohannis le-ar fi spus ca pana sambata vreau sa am Guvernul".

Despre rasturnarea de situatie provocata de liberali, prin posibila reintoarcere la USR, analistul politic Dorin Iacob a declarat ca ,,nici dl Iohannis si nici Citu nu doresc cu adevarat revenirea la guvernare a USR, modul acestora de a actiona este diferit. In momentul acesta PSD domina in realitate aceste negocieri, joaca puternic si se poate retrage oricand. In aparenta, PNL joaca, dar nu prea le iese jocul asta. Lui Citu nu i se potriveste abilitatea asta".

Jurnalistul Bogdan Comaroni confirma ,,jocul" impotriva presedintelui.

,,Asa ar parea, ca si declaratia lui Rares Bogdan si a lui Florin Citu, ca nu vor merge cu PSD si se orienteaza catre USR. Ei au vrut sa mearga pe repede inainte si sa epuizeze solutiile. Jocul lui Ciolos a fost de fapt un win-win, si-a recastigat electoratul. Iohannis a bifat prima cadere de premier, o sa o bifeze si pe a doua. Le convine, Iohannis poate pierde majoritati, se poate ajunge si la suspendare. Raul cel mai mic pentru Iohannis si trupa asta este sa ramana Citu interimar", a declarat Bogdan Comaroni.

,,Este vorba de atmosfera si cautarea unui echilibru in PNL, majoritatea membrilor BPN a premierului desemnat si a lui Klaus Iohannis si turbulenta, confuzia cu care care se comporta Citu, Vilceanu si inca cativa", a mai afirmat Dorin Iacob.

Analistul politic Dorin Iacob mai spune ca ,,in momentul asta dau mai multe sanse unui guvern majoritar cu PSD decat unuia minoritar cu USR", iar despre negocierile indicate de presedinte cu social-democratii, acesta a mai spus ca Iohannis ,,i-a reevaluat".

,,Partidul i-a dat lui Nicolae Ciuca sa negocieze un armistitiu. Pai, de cand lumea si pamantul, invinsii negociaza un armistitiu. Probabil se va reuni Biroul Politic si va largi mandatul asa cum vrea Klaus Iohannis. Acesta, cand se va intoarce in tara, va da largirea acestui mandat", a spus jurnalistul Catalin Pena, care a concluzionat ca Guvernul ,,se va face cu USR".

Comments