DOSAR – Un nou proces pentru Traian Basescu. Cine il acuza

DOSAR – Un nou proces pentru Traian Basescu. Cine il acuza

DOSAR. Problemele se țin scai de capul Traian Băsescu, fostul președinte al României, care nici el nu mai știe de câte ori a fost nevoit să dea cu subsemnatul în fața magistraților, având în vedre mulțimea dosarelor în care este citat. Colac peste pupăză, liderul Partidului Mișcarea Populară (PMP) s-a mai ales cu un dosar, de data aceasta el fiind chemat în instanță de oameni care au crezut în el, persoane care locuiesc chiar în județul Suceava, în care s-a născut și a crescut soția sa Maria.

Libertatea a aflat că Băsescu este chemat în instanță alături liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării și Turismului, pe vremea când era condus de Elena Udrea.

Concret, trei foști consilieri locali din orașul Milișăuți, județul Suceava, îi acuză pe Popovici și Băsescu că au fost excluși din partid, pierzându-și astfel funcțiile. Cei trei, Viorel Hrenciu, Vasile Cazac și Ion Deleanu, aleși la 5 iunie consilieri locali PMP în orașul Milișăuți, spun că au fost excluși de Popovici întrucât nu au intrat în jocurile șefului lor, care a făcut împotriva voinței lor alianță cu PSD pentru a numi viceprimarul orașului.

Aceștia, vâzând că nu pot avea o soluționare a cazului lor nici la organizația județeană Suceava și nici la organizația ”mamă” de la București, au decis să îi acționeze în instanță pe Corneliu Popovici,ca președinte PMP Suceava, pe Traian Băsescu, ca președinte PMP, și Consiliul Local Milișăuți, cerând fiecare câte 10.000 de lei despăgubiri.

Aceștia spun că au ajuns să apeleze la instanțe întrucât au dați afară din partid și din conslilul local în urma unor decizii injuste.

”Ca urmare a muncii depuse în campania electorală, organizația PMP Milișăuți a obținut un procent de aproape cinci ori mai mare decât media pe județul Suceava, revenindu-ne astfel trei locuri din cele cincisprezece, câte sunt în Consiliul local. Noi, cei trei aleși (Hreniuc,Cazac și Deleanu), consultându-ne cu ceilalți colegi, am hotărât că locul nostru este alături de cei de la PNL, dorind să facem majoritatea cu ei. Aflând de decizia noastră de a forma majoritatea în CL alături de PNL, dl Corneliu Popovici, președintele PMP Suceava, a fost extrem de deranjat, cu toate că la înființarea organizației PMP Milișăuți a promis că nu va interveni în problemele noastre. De aici a început să ne popovici„lucreze”pas cu pas.

Noi am decis să facem majoritate cu liberalii, dar dânsul s-a opus, după care ne-a obligat să candidăm unul dintre noi la postul de vice. Apoi s-a răzgândit și ne-a zis să susținem candidatul PSD.

Nu am vrut acest lucru, așa că ne-a dat afară, fără drept de a ne apăra și încălcând statutul partidului. La București am vorbit la telefon cu vicepreședintele Eugen Tomac, care ne-a promis că se va interesa și ne va comunica rezultatul. Nimic. Am decis să acționăm în instanță partidul reprezentat de Traian Băsescu și Cornel Popovici” , ne-a declarat Dan Deleanu (foto), unul dintre cei excluși din Partid.

Sursa info 

Comments