Dosarul cu sina devine istorie! Institutiile publice NU mai pot cere copii dupa documente emise tot de stat din 1 ianuarie 2022

Dosarul cu sina devine istorie Institutiile

Dosarul cu sina devine istorie! Institutiile publice NU mai pot cere copii dupa documente emise tot...

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care nu li se mai permite institutiilor publice sa solicite copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de catre entitati ale statului. Proiectul a fost adoptat de Senat la sfarsitul celei de-a doua sesiuni parlamentare, pe 30 iunie 2021.

Este vorba de Proiectul de Lege pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.41/2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Proiectul a fost initiat de un deputat PNL - George Tuta.

,,Se interzice institutiilor publice si organelor de specialitate ale administratiei publice centrale sa solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, in vederea solutionarii cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de catre institutii publice sau organe de specialitate ale administratiei publice centrale", potrivit proiectului de lege, ce poate fi consultat AICI.

In acelasi timp, institutiile vor putea cere respectivele documente, in format electronic, de la institutiile ce le-au emis, cu acordul beneficiarului.

,,Potrivit legii, institutiile publice si organele de specialitate ale administratiei publice centrale solicita entitatilor care au emis documentele respective in format electronic copii sau extrase de pe acestea in baza consimtamantului expres al beneficiarului serviciului public", se prevede in al doilea articol al proiectului.

Legea urmeaza sa fie promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

Comments