Doza 3, numai cu programare pe platforma de vaccinare. Nu se va putea merge direct la centru pentru imunizare

Doza 3, numai cu programare pe platforma de

Doza 3, numai cu programare pe platforma de vaccinare. Nu se va putea merge direct la centru pentru...


Valeriu Gheorghita, presedintele campaniei de vaccinare, a anuntat marti, in cadrul conferintei de presa sustinute la Guvern, ca pentru a treia doza de vaccin anti-Covid e necesara programarea in platforma. Personalul medical face exceptie de la aceasta regula, fiind vaccinat in unitatile sanitare.


,,Pentru doza 3, lasand la o parte personalul care se va ocupa de vaccinare la locul de munca, cum e cazul personalului medical, dorim programarea prin Platforma Nationala de Vaccinare. Tinand cont de faptul ca persoanele eligibile pentru doza 3 care sa indeplineasca criteriul de cel putin 6 luni de la finalizarea schemei initiale ar fi persoanele care au fost vaccinate la final de decembrie, ianuarie, inclusiv luna martie, inseamna un numar aproximativ de 1.100.000 de persoane care au schema completa de vaccinare pana la finalul lunii martie", a declarat Valeriu Gheorghita, marti, in cadrul conferintei de presa.


Medicul militar a explicat ca in acest mod se evita aglomeratia in centrele de vaccinare si este ,,o modalitate ordonata de programare".


Astfel, cei care doresc sa faca doza a treia se pot programa pe platforma pusa la dispozitie de Ministerul Sanatatii: programare.vaccinare-covid.gov.ro.


Exceptati de la necesitatea programarii in platforma, pe langa personalul medical, vor fi si cei care doresc sa primeasca doza 3 la medicul de familie. Acestia se vor adresa, evident, direct medicului la care sunt inscrisi, a precizat dr. Gheorghita.


In prima faza, de doza 3 vor beneficia persoanele peste 65 de ani, pacientii oncologici, pacientii posttransplant, persoanele cu afectiuni cronice si cele cu imunodeficiente moderate sau severe.


Apoi, se va include, progresiv, si restul populatiei.


,,Avem suficiente doze pentru doza 3. Recomandam consolidarea schemei de vaccinare cu aceasta doza de rapel, mai ales in cazul categoriilor vulnerabile", a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.


Comments