Dumitru Buzatu a fost retinut in dosarul mitei de peste un milion de lei - DNA. Denuntatorul, un om...

Acesta a fost adus in jurul orei 04,00 la audieri, dupa ce, in prealabil, procurorii anticoruptie au facut perchezitii la locuinta acestuia din comuna vasluiana Stefan cel Mare.

Presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie, cand primea 1,25 milioane de lei mita pentru a favoriza o firma sa obtina un contract. Banii ar fi fost gasiti de anchetatori in portbagajul masinii lui Dumitru Buzatu, dupa ce acesta i-ar fi primit intr-un restaurant.

Presedintele Consiliului Judetean Vaslui - Dumitru Buzatu a fost adus la domiciliul sau din localitatea Maraseni, comuna Stefan cel Mare, pentru perchezitii, dupa ce a fost prins in flagrant de procurorii DNA, in timp ce primea o mita de 1,25 milioane lei. La fata locului este si fiul acestuia, Tudor Buzatu, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

COMUNICATUL OFICIAL AL DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Iasi au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 23 septembrie 2023, a inculpatului:BUZATU DUMITRU, presedinte al Consiliului judetean Vaslui, pentru comiterea infractiunii de luare de mita.In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:In perioada 08.05.2023 - 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) sume de bani, reprezentand un procent de 10% din valoarea unui contract de achizitie publica pe care acesta din urma il incheiase cu Consiliul judetean Vaslui si care avea ca obiect reabilitarea si modernizarea unor drumuri din judetul Vaslui astfel incat contractul sa se deruleze in bune conditii (plata facturilor).In contextul mentionat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.La data de 23 septembrie 2023, inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie si din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane.Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

BIROUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Comments