DUPA PATRU ZILE DE LUPTA CONTINUA - Incendiul care a mistuit muntii Borsei a fost stins cu succes de...

DUPA PATRU ZILE DE LUPTA CONTINUA Fortele pompierilor maramureseni se retrag din zona Borsa dupa o lupta de patru zile cu flacarile. In aceasta dimineata a fost executat un zbor de recunoastere de catre echipajul de pe elicopterul din cadrul IGAV. In urma zborului s-a constata faptul ca nu mai exista focare pe munte. In zona vor mai ramane pentru supraveghere persoane din cadrul Ocolului Silvic.

Timp de patru zile, pentru lichidarea incendiului, au depus eforturi sustinute 7 ofiteri si 85 de subofiteri pompieri din cadrul ISU Maramures, condusi de inspectorul sef colonel Chichisan Adrian. De asemenea, personalul din cadrul: Ocolului Silvic Alpina Borsa(20), Ocolului Silvic Viseu de Sus(25), CLSU Borsa (15), ITPF (4), IPJ (2), voluntari /cetateni (30), Salvamont (2), Club 4X4 Xtreme Adventure au luptat cot la cot cu pompierii pentru lichidarea incendiului.

Un sprijin deosebit a fost acordat de catre Inspectoratul General al Aviatiei, care a trimis elicopterul dotat cu dispozitiv bambi bucket, cu ajutorul caruia s-au efectuat doua interventii de stingere. La fata locului, I.S.U. Maramures a intervenit cu 12 autospeciale.In total au fost afectate 65 de hectare de vegetatie alpina si conifere.a

Informatii furnizate de ISU Maramures

The post DUPA PATRU ZILE DE LUPTA CONTINUA - Incendiul care a mistuit muntii Borsei a fost stins cu succes de catre pompieri appeared first on actualmm.ro.

Comments