E BINE SA STITI A inceput distribuirea

E BINE SA STITI – A inceput distribuirea alimentelor de la Uniunea Europeana

La nivelul primăriilor din întreaga ţară se lucrează la implementarea Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), care se află în diferite stadii de implementare, în funcţie de modul cum au decurs procesul de licitaţie şi încheierea contractelor cu furnizorii.

Dacă unele primării au început deja distribuirea alimentelor, în următoarea perioadă toate primăriile din ţară vor anunţa data şi locul de unde beneficiarii pot ridica ajutoarele. În cadrul POAD 2015/2016, ajutoarele vor fi distribuite în două cutii de carton cu conținut identic, iar în fiecare cutie se vor afla următoarele produse alimentare: făină albă de grâu (1 kg), mălai (2 kg), paste făinoase (400 gr.), 2 litri de ulei, zahăr (1 kg), conservă carne de vită (300 gr), conservă pate de ficat de porc (200 gr), orez (1 kg), conservă pastă de tomate (400 gr), fasole boabe (500 gr).

De aceste ajutoare beneficiază persoanele al căror venit lunar este de până la 450 de lei, bani proveniţi din pensii, indemnizaţii de şomaj, venit minim garantat, alocaţie de susţinere a familiei sau din alte surse, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 799/2014 privind implementarea Programului operaţional, cu modificările şi completările ulterioare.

Comments