EDITORIAL: Un Craciun altfel, fara politica si... ura!

EDITORIAL: Un Craciun altfel, fara politica si... ura!

EDITORIAL: Un Craciun altfel, fara politica si... ura!

craciun-felicitareDe-as avea o bagheta magica as face sa dispara cel putin pana in 3 ianuarie: politicienii, presa de stiri si tabloida, gheata de pe strazi si nesimtirea. Cum ar fi o saptamana fara urletele isterice ale tonomatelor din mass-media, fara slujbele religioase fastuoase, batutul covoarelor langa bloc, concertul rotopercutoarelor si teroarea manelelor?

Fara “prietenii” care te bat pe umeri si te flateaza pentru a comenta apoi mizerabil la editorialele sau textele tale, de cele mai multe ori sub ID-uri false, fara obligatia de a trebui sa te comporti formal doar pentru ca exista anumite uzante.

Imi propun ca de aceste sarbatori sa nu deschid ordinatorul, sa nu-mi verific mesageria sau conturile de pe social media. Nu vreau sa stiu ce face presedintele, Guvernul, Parlamentul sau Donald Trump. Nici daca au loc accidente de circulatie sau daca tineretul se imbata si se ia la bataie in cluburi.

Vreau sa citesc, sa vorbesc la telefon cu copiii mei, sa ascult linistea noptii, dar mai ales sa ma bucur de starea de echilibru pe care ti-o da doar familia, singurii oameni care sunt obligati sa ma suporte si sa ma accepte asa cum sunt!

Tuturor celor cunoscuti sau necunoscuti, celor care ne citesc sau ne critica, celor care ne iubesc sau ne detesta, le doresc sa aiba puterea si intelepciunea sa inteleaga ca acum e momentul sa se bucure cu sinceritate de spiritul sarbatorilor de iarna. Craciun fericit!

SOMOGYI Attila

Comments