EDUCATIV - Ziua Internationala a Parcurilor, marcata in Baia Mare alaturi de copii, in cadrul unei actiuni organizate de catre deputatul dr. Viorica Chereches

EDUCATIV Ziua Internationala a Parcurilor,

EDUCATIV - Ziua Internationala a Parcurilor, marcata in Baia Mare alaturi de copii, in cadrul unei a...

EDUCATIV Iubirea si respectul pentru natura se invata cel mai bine prin socializare si joaca in aer liber. Cu ocazia Zilei Internationale a Parcurilor, sarbatorita in fiecare an in data de 9 august, deputatul dr. Viorica Chereches a organizat o actiune tematica alaturi de copii. Manifestarea a avut loc in Parcul Municipal ,,Regina Maria" din Baia Mare.

,,Parcul Regina Maria este una dintre cele mai iubite zone verzi din Baia Mare, alaturi de Parcul Public Central, Parcul Mara, Campul Tineretului si micile parculete din cartiere care asigura oxigenul si viata pentru oras. Ziua Internationala a Parcurilor, marcata in fiecare an pe data de 9 august, am petrecut-o alaturi de copiii voluntari din comunitatea baimareana in Parcul ,,Regina Maria", o oaza de liniste si refacere din inima orasului.

Parcul ,,Regina Maria" este una dintre cele mai iubite zone verzi din Baia Mare, alaturi de Parcul Public Central, Parcul Mara, Campul Tineretului si micile parculete din cartiere care asigura oxigenul si sanatate pentru oras. A fost si ramane un punct de referinta in istoria orasului Baia Mare, fiind de-a lungul anilor un loc de reculegere, sport, joaca si plimbare cu trenuletul – un simbol al multor generatii de copii.

Naturaletea, aleile lungi, copacii inalti, trenuletul pentru copii, lacul cu pesti exotici si nuferi infloriti, inconjurat de flori, verdeata si copaci, toate sub albastrul limpede al cerului, il definesc ca pe un adevarat parc natural.

Baia Mare este ,,inima verde" a judetului care are suprafata spatiilor / locuitor mai mare decat cerintele OMS. I-am ajutat pe copii sa planteze flori la statuile personalitatilor culturale, ne-am bucurat de lacul plin de nuferi si pesti si de pista special amenajata de-a lungul aleilor umbrite de copaci, unde copiii au alergat desculti.

Dorinta de cunoastere a naturii stimuleaza activitatea educationala a copiilor iar socializarea are un rol vital in dezvoltarea armonioasa. Copiii, de Ziua Internationala a Parcurilor, au fost un model pentru baimareni, care de multe ori raman indiferenti la cresterea calitatii vietii. Spatiile verzi ingrijite si usor accesibile sunt o valoare esentiala pentru baimareni si pentru sanatatea lor. Prin stradania copiilor, poate a fost salvata o viata!", arata Viorica Chereches.

ActualMM

The post EDUCATIV - Ziua Internationala a Parcurilor, marcata in Baia Mare alaturi de copii, in cadrul unei actiuni organizate de catre deputatul dr. Viorica Chereches appeared first on actualmm.ro.

Comments