ELIMINAT – Un absolvent de clasa a XII-a din Baia Mare, eliminat de la BAC

ELIMINAT – Un absolvent de clasa a XII-a din Baia Mare, eliminat de la BAC

ELIMINAT Prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, respectiv cea la Limbă şi literatura română nu a trecut fără incidente în Baia Mare. Un proaspăt absolvent şi-a încercat norocul. Lipsit de inspiraţie în faţa subiectelor, dealtfel unele de dificutate medie, acesta a fost prins de profesorii supraveghetori în timp ce încerca să copieze cu ajutorul telefonului mobil.  

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judetean Maramureş spun că imediat ce au constatat tentativa de fraudă l-au eliminat din examen pe cel în cauză. Drept urmare, tânărul nu va mai putea susţine examenul maturităţii decât în vara lui 2018.

În sălile de examen au intrat astăzi, 4 iulie, nu mai puţin de 3.545 de absolvenţi de clasa a XII-a, din care 3.011 din promoţia 2016, respectiv 529 din promoţiile anterioare.

Elevii de la secţia uman şi real au avut de tratat la primul subiect genul dramatic. La al doilea subiect, elevii de la uman au avut de argumentat rolul lecturii în dezvoltarea personală, iar cei de la real au trebuit să prezinte rolul jocurilor video în viaţa tinerilor (text argumentativ). La al treilea subiect, umaniştii au avut de comentat romanul psihologic ”Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”.

Profesorii de specialitate spun că “subiectele au fost de nivel mediu şi că tinerii ar fi trebuit să se descurce cu atât mai mult cu cât cerinţele au fost adaptate vremurilor noastre. Cel puţin subiectul în care li s-a cerut să prezinte rolul jocurilor video în viaţa tinerilor a fost unul la care cu siguranţă s-au desurcat de minune”.

La rândul lor elevii nici nu se plâng, dar nici nu par să fi sărit în sus de bucurie după ce au aflat subiectele.

‘’Acum ce să zic. Cel mai uşor mi-a fost cu eseul referitor la jocurile video. Aici şi eu şi colegii mei cred că am reuşit să ne descurcăm. Mie mi s-a  părut ceva mai dificilă partea cu romanul psihologic, însă şi acolo cred că am reuşit să mă descurc ca să iau o notă cât de cât bună ‘’, spune Dana, proaspătă absolventă a clasei a XII-a.

Probele scrise ale Bacalaureatului continuă marţi cu examenul la Limba Maternă, miercuri (6 iulie), candidaţii vor susţine proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar vineri va avea loc proba la alegere în funcţie de profilul liceal absolvit, care se susţine la una din 10 materii: geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie şi economie.

Afişarea rezultatelor se va face pe 12 iulie, la avizierele liceelor şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până la ora 16.00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16:00 şi 20:00. Rezultatele finale se vor publica în data de 16 iulie.

Sursă foto.

Comments