Emmanuel Macron, despre COVID-19: „Va exista pana vara viitoare, cel putin”. Ce spun medicii francezi

Emmanuel Macron, despre COVID-19 „Va

Emmanuel Macron, despre COVID-19: „Va exista pana vara viitoare, cel putin”. Ce spun medicii francez...


Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a declarat ca tara sa se va lupta cu noul coronavirus cel putin pana la jumatatea anului viitor, dupa ce in Hexagon s-au inregistrat peste un milion de cazuri, informeaza BBC.


Vineri, in Franta au fost anuntate peste 40.000 de cazuri noi de COVID-19 si 298 de decese. Alte natiuni, inclusiv Rusia, Polonia, Italia si Elvetia, au inregistrat, de asemenea, noi recorduri.


Cresterea numarului de cazuri in Europa a determinat Organizatia Mondiala a Sanatatii sa anunte ca lumea traverseaza un moment critic al luptei impotriva COVID-19. Prin urmare, OMS a cerut actiuni rapide pentru a preveni colapsul serviciilor de sanatate.


Infectarile zilnice din Europa s-au dublat in ultimele 10 zile. Pana acum, Continentul a inregistrat un total de 7,8 milioane de cazuri si aproximativ 247.000 de decese.


"Urmatoarele cateva luni vor fi foarte dure, iar unele tari se afla pe un drum periculoas", a declarat seful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.


La nivel global, s-au inregistrat peste 42 de milioane de cazuri de COVID-19 si 1,1 milioane de decese.


Oamenii de stiinta au avertizat ca, desi se fac progrese la o viteza fara precedent pentru descoperirea unui vaccin, acesta nu va garanta revenirea la o viata normala in primavara.


Ce se intampla in Franta?


Aflat intr-o vizita la un spital din apropierea Parisului, Emmanuel Macron a declarat ca oamenii de stiinta l-au informat ca virusul va fi prezent ,,cel mai putin pana in vara viitoare".


Acesta a precizat ca este prea devreme pentru a se pronunta cu privire la intrarea Frantei intr-un nou lockdown complet sau partial.


Zilele trecute, in Franta a fost extinsa carantina pe timp de noapte, 46 de milioane de oameni fiind afectati de aceasta masura.


Intre timp, seful unui grup de spitale din Paris a avertizat ca al doilea val de COVID-19 ar putea fi mult mai dur decat primul.


"Perceptia din ultimele luni a fost ca al doilea val de COVID-19 nu exista sau ca este unul mic. Situatia este exact invers", a declarat Martin Hirsch, seful grupului de spitale AP-HP.


"Sunt multi oameni infectati, fara sa stie asta sau fara ca altcineva sa stie", a adaugat acesta.


In Franta, pacientii diagnosticati cu noul coronavirus ocupa in prezent aproape jumatate din cele 5.000 de paturi de terapie intensiva.


Foto: HeptaComments