Erdogan NU vrea aderarea Finlandei si Suediei la NATO: "Ar fi o eroare"

Erdogan NU vrea aderarea Finlandei si

Erdogan NU vrea aderarea Finlandei si Suediei la NATO: "Ar fi o eroare"

Seful statului turc a explicat in fata presei ca "nu vrea sa se repete aceeasi eroare ca cea comisa prin aderarea Greciei", acuzand Suedia si Finlanda ca "gazduiesc teroristi ai PKK", Partidul Muncitorilor din Kurdistan.

"Nu avem un aviz pozitiv", a insistat el.

"Urmarim in prezent evolutiile in legatura cu Suedia si Finlanda, insa nu avem un aviz pozitiv, deoarece NATO a facut o eroare in privinta Greciei anterior, impotriva Turciei", a declarat presedintele turc la iesirea de la rugaciunea de vineri la Istanbul.

"In plus, tarile scandinave, din pacate, sunt aproape ca niste case de oaspeti pentru organizatiile teroriste", a adaugat el, invocand PKK, clasata drept organizatie terorista de catre Turcia, dar si de catre UE si SUA.

Reactia Turciei este prima voce discordanta in cadrul NATO in legatura cu perspectiva aderarii Finlandei si Suediei la Alianta Nord-Atlantica.

De la inceputul crizei si apoi de la invazia rusa din Ucraina, Ankara a facut tot posibilul pentru a mentine relatii bune cu cele doua tari, de care economia sa depinde puternic.

Comments