EurActiv Stergerea datoriei Rompetrol,

EurActiv: Stergerea datoriei Rompetrol, investigata de DNA, intr-un dosar in care este vizat si fost...

Fostul premier Victor Ponta este vizat de o ancheta a DNA in legatura cu modul in care, printr-o hotarare de guvern pe care a semnat-o, compania kazaha KazMunayGas a scapat de plata a 600 de milioane de dolari, datoria istorica a Rompetrol, noteaza portalul EurActiv.ro.

Procurorii DNA au ridicat documentele privind memorandumul de intelegere cu KazMunayGas, conform unor surse guvernamentale. Dosarul a fost descis in 2015, cand procurorii au inceput urmarirea penala in rem pentru trafic de influenta si luare de mita.

Surse judiciare au declarat pentru EurActiv.ro ca Victor Ponta este printre cei vizati in dosar. Ponta a semnat, in ianuarie 2014, o hotarare de guvern prin care a fost adoptat memorandumul de intelegere cu kazahii care au cumparat Rompetrol, dupa ce Curtea Constitutionala s-a opus validarii prin lege a acestui memorandum, de fapt un contract comercial de stat.

Aceleasi surse guvernamentale sustin ca multe dintre pretentiile kazahilor se regasesc intocmai in memorandum, de-aici plecand, de fapt, ancheta procurorilor.

Comments