EVACUATI Penitenciarul Rahova, in

EVACUATI – Penitenciarul Rahova, in flacari

EVACUAȚI Un incendiu a avut loc, duminică seara, la penitenciarul Rahova, după ce un deținut și-a incendiat celula în semn de protest.

EVACUAȚI Informația a apărut abia în această dimineață, deși incendiul a pornit la orele 22. Un deținut al penitenciarului a dat foc celulii în care era detenționat, ca semn de protest. Deținutul era cazat singur. Acesta este internat la una dintre secțiile penitenciarului Rahova.

În urma incidentului, 67 de deţinuţi au fost evacuaţi. De asemenea, 11 gardieni au fost duşi la spital. Nu există victime.

Poliţia a declanşat o anchetă asupra cazului, urmând să se afle cu exactitate cauzele în urma carora deținutul a pornit incendiul.

Penitenciarul de Maximă Siguranță București Rahova este situat la 8 km de centrul capitalei, pe șoseaua spre Alexandria.

Construcția sa a început în anul 1991 pe amplasamentul vechiului penitenciar care a funcționat la o capacitate de 2250 persoane, începând cu 1973 până în anul 1988 când a fost demolat. Darea în folosință a celui actual s-a făcut în etape începând cu anul 1997.

Perimetrul total atribuit este de 92.200 mp din care s-a construit și împrejmuit o suprafață de 62.100 mp.

– în curs de actualizare

sursa

Comments