EXCELENTA – Olimpicii maramureseni la matematica in tabara de pregatire

EXCELENTA – Olimpicii maramureseni la matematica in tabara de pregatire

EXCELENȚĂ Treizeci de elevi maramureșeni care au obținut rezultate excelente la concursurile naționale de matematică au început pregătirile pentru întrecerile de profil programate să se desfășoare în perioada imediat următoare.
EXCELENȚĂ Tabăra de super excelență cum a fost denumită se desfășoară începând de astăzi, 1 septembrie, în localitatea Borșa.

Profesorul Gheorghe Maiorescu, coordonatorul taberei, spune că timp de șapte zile cei 30 de elevi vor avea un program destul de încărcat. Aceștia vor avea câte trei ședințe de matematică pe zi, însă au cuprinse în program și activități recreative, între care vizite la Cascada Cailor sau Mănăstirea Prislop.

Participanții la tabăra de excelență, spune Gheorghe Maiorescu, au vârste cuprinse între 12 și 18 ani, iar cei mai mulți dintre ei și au obținut locuri fruntașe la olimpiadele județene și naționale.

”Din cei douăzeci și doi de elevi participanţi la Olimpiada Naţională, 15 au obţinut premii, menţiuni şi medalii ale Societăţii de Ştiinţe Matematice, cinci elevi au făcut parte din lotul lărgit de matematică, iar doi elevi au făcut parte din lotul restrâns, participând la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori și obţinând medalia de argint, rezultate care au adus Maramureșul pe locul doi în tară și care ne îndreptățesc să credem că și anul acesta elevii pe care acum îi pregătim vor reuși să aducă rezultate de excepție”, mai spune Maiorescu.

Reamintim că în urmă cu aproximativ o lună Consiliul Județean a aprobat acordarea unui sprijin financiar în cuantum de 15.000 lei Inspectoratului Școlar județean Maramureș în vederea organizării acestei tabere de pregătire.

Comments