Excursii, diamante, masini, haine de lux si imobile. Sunt ,,investitiile" pe care le-ar fi facut Daniel Tudorache, in numele fostei sotii si al menajerei

Excursii, diamante, masini, haine de lux si

Excursii, diamante, masini, haine de lux si imobile. Sunt ,,investitiile" pe care le-ar fi facut Dan...

Daniel Tudorache si fosta sa sotie au fost plasati sub control judiciar de procurorii DNA. Fostul edil trebuie sa depuna o cautiune de un milion de euro pentru a nu ajunge sub o masura preventiva mai dura. Toate acestea, intr-un dosar in care Tudorache este urmarit penal pentru coruptie si spalare de bani. Intr-o postare pe Facebook, fostul primar sustine ca este nevinovat.

12 ore a fost audiat fostul edil din Sectorul 1 la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. La final, procurorii au decis sa il plaseze pe Daniel Tudorache sub control judiciar pentru complicitate la trafic de influenta si spalare de bani. Aceeasi masura a fost luata si in cazul fostei sotii, precum si a unei alte persoane vizate in dosar.

,,Din punctul nostru de vedere, sunt chestiuni care trebuie lamurite cu documente, in primul rand. Sunt asa zise fapte foarte vechi, de undeva din anii 2006-2007", a declarant Mihai Dragan, avocatul lui Tudorache.

Potrivit procurorilor DNA, din 2008 pana in 2018, cat a avut functii publice, Daniel Tudorache a obtinut venituri ilegale din infractiuni, de sute de mii de euro. Banii ar fi fost, mai apoi, ,,spalati" cu ajutorul fostei sotii si menajerei. ,,Au actionat ca proprietarii aparenti ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele doua, sumele sa fie introduse in circuitul civil. Banii astfel introdusi in circuitul civil ar fi fost utilizati pentru a achita excursii in strainatate, bijuterii, articole vestimentare de lux atat din tara, cat si din strainatate, autoturisme, imobile, scoli private, acordarea de imprumuturi, constituirea de depozite.", spun procurorii DNA.

,,Este absolut imposibil sa iti amintesti ce ai facut acum 10-12 ani. A fost audiata si fosta sotie a domnului Tudorache, a fost audiat si domnul Tudorache si inca o persoana. Sunt niste discutii, nu se confrunta din declaratiile inculpatilor discutiile respective", a mai spus avocatul.

Procurorii anticoruptie spun ca in perioada septembrie 2016-mai 2017, o persoana din anturajul lui Tudorache a cerut de la un afacerist 10% din valoarea unui contract de secrvicii incheiat intre firma omului de afaceri si o institutie din subordinea primariei Sectorului 1. In schimb, persoana respectiva se angaja sa intervina, in numele primarului, la functionarii responsabili, astfel incat contractul sa se desfasoare in bune conditii. ,,In schimbul traficarii influentei, persoana aflata in anturajul primarului ar fi primit suma totala de 105.000 lei in numerar, precum si suma de 8.640 lei disimulata ca plata a unor facturi fiscale fictive emise de o firma apartinand traficantului de influenta. In activitatile descrise, persoana care si-a traficat influenta ar fi fost sprijinita de primarul de la acea vreme", spun procurorii anticoruptie.

Mai mult, anchetatorii banuiesc ca fostul edil a fost principalul beneficar al banilor primiti de apropiatul sau. Tudorache, fosta sotie si persoana respectiva trebuie sa depuna pana pe 27 noiembrie o cautiune, altfel risca sa ajunga in arest. Mai precis, fostul primar trebuie sa puna la dispozitia procurorilor un milion de euro, fosta sotie 200.000 si cel de-al treilea inculpat 75 de mii de euro. Masura va fi, insa, contestata.

,,Au actionat ca proprietarii aparenti ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele doua, sumele sa fie introduse in circuitul civil. Banii astfel introdusi in circuitul civil ar fi fost utilizati pentru a achita excursii in strainatate, bijuterii, articole vestimentare de lux atat din tara, cat si din strainatate, autoturisme, imobile, scoli private, acordarea de imprumuturi, constituirea de depozite. In schimbul traficarii influentei, persoana aflata in anturajul primarului ar fi primit suma totala de 105.000 lei in numerar, precum si suma de 8.640 lei disimulata ca plata a unor facturi fiscale fictive emise de o firma apartinand traficantului de influenta. In activitatile descrise, persoana care si-a traficat influenta ar fi fost sprijinita de primarul de la acea vreme", se arata in comunicatul DNA.

Comments